Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Helytörténet

Helytörténet: Amikor a Tőserdőből még 10-12 település tornya is látszott!

2019-03-24-01Régi lakitelekiek elbeszéléseiből tudhatjuk, hogy a szikrai Tőserdőből egykor messze vidékekre is el lehetett látni. Ez olyan emlék, melyet ma már nem tudunk megtapasztalni. Lisztes János: Szikrapuszta régi népe című kötetében is megemlékezik „a vidék fénypontjáról”, a 70 méter magas Bodvány-hegyről (190. oldal). Mert itt az Alföldön minden nagyobb magaslatot már hegynek nevezünk.

Az '56-os forradalom lakiteleki eseményei

1956-cimer60 esztendővel ezelőtt, 1956. október 23-án a debreceni, majd a budapesti tömegtüntetések eredményeként kitört a magyar forradalom. A történelemkönyvek és a visszaemlékezések főleg a budapesti eseményeket éltetik emlékezetünkben, ám az ország minden táján, minden településén forradalmi volt a helyzet, és történtek is forradalmi események.

90 éve oktatják a lakiteleki gyerekeket a Lévai iskolában - Helytörténet

levai-iskola-regiAz előző napokban meghatározó beszédtéma volt falunkban, hogy átköltöztetik-e a gyerekeket a Lévai iskolából és a napköziből az emeletes iskolába. E kapcsán utánajártunk a Lévai iskola és a napközi történetének, helytörténeti vonatkozásaiknak. Összefoglalónkból az is kiderül, ki volt a névadó Lévay házaspár.

Névnap

Ma 2019. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!