Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Lakitelek hírei

Igazi tűz oltásában is segédkeztek a Lakitelek ÖTE tagjai Gyergyókilyénfalván + képek

2017-10-21-01Idén nyáron kezdődött a két település tűzoltó egyesületeinek szoros kapcsolata, amely az előző hétvégén is folytatódott: a kilyénfalvi ÖTE fennállásának 110. éves évfordulója alkalmából két kisbusszal érkeztek a faluba lakitelekiek, tűzoltóink pedig részt vettek az ottani tűzoltóversenyen is.

Hétvégén Lakiteleken rendezik a szektorlabda Európa-bajnokságot

gombfociLakiteleken szombattól hétfőig rendezik meg a szektorlabda, vagy közismertebb nevén a gombfoci Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott címvédőként indul. A szervezők tájékoztatása szerint a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey termében sorra kerülő nyolcadik kontinensbajnokság versenyei szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig tartanak.

1956-os községi megemlékezés október 22-én + kép

1956 joAz 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulója alkalmából fáklyás megemlékezés lesz október 22-én, vasárnap 17 órától a Templom téri kopjafánál. Ünnepi beszédet mond prof. dr. Kásler Miklós orvosprofesszor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

Pálinka Patika Város, ahol recept nélkül kapni a jó pálinkát és kultúrát + képek

2017-10-18-01Nem létező vasúton érkezünk, a nagyon is létező 30-as évekbe. Az állomás várótermében egy vasutas vár, akitől nem a vonatra kapunk jegyet, hanem egy időutazásra az Almássy család Pálinka Patika Városába.

Pazar madárvilág és Árpád-kori emlékek a Holt-Tisza mentén + képek

2017-10-13-01Mára már nagyon kevés olyan igazi, árvízjárta ártéri területe maradt a Tiszának, amely a hamisítatlan, 19. századi, folyószabályozás előtti állapotokat idézi állat- és növényvilágában egyaránt. Mindez fűszerezve két, az Alföldön szinte egyedülálló Árpád-kori emlékkel, melyeket jól járható turistaút köt össze - olvasható a turistamagazin.hu írásában.

Lakitelek kapta a választókerület legnagyobb szociális tűzifa támogatását

tuzifa2A Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifa pályázaton a kiskunfélegyházi választókerületből 17 önkormányzat kapott támogatást, összesen 30.443.805 Ft összegben. Közülük a legmagasabb támogatást Lakitelek, 3.395.980 forintot nyerte el – olvasható a Fidesz választókerületi oldalán.

Lezsák Sándor közreműködésével Lakitelek kormányzati támogatásban részesült

penz3Az elvesztett K&H per után a lakiteleki önkormányzat rendkívüli támogatási igényt nyújtott be a Kormány felé. Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, tavaly decemberi ígéretéhez híven közben járt azért, hogy az önkormányzat pályázati igénye sikerrel járjon. A pozitív döntés megszületett.

Már munka nélkül is jár tiszteletdíj az önkormányzati képviselőknek

tiszteletdijEgy sokéves hagyomány változott meg idén tavasszal. Korábban képviselő-testületi és bizottsági munkában való részvételhez kötötték a tiszteletdíj folyósítását, azonban ezt a rendelkezést márciusban eltörölték, azóta minden képviselőnek havonta érkezik fix, ha járt ülésen, ha nem.

5 millió forinttal csökkent a Gondozási Központ Magyari-hagyatéka

gondozasi-kozpontA képviselő-testület legutóbbi ülésén módosították az önkormányzat 2017. évi költségvetését. Az egyes módosítások között szerepelt az is, hogy a Magyari Zoltán által a Gondozási Központra hagyott összeg 5.000.000 forinttal csökken.

Névnap

Ma 2017. október 23., hétfő, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

A Laki Konyha ajánlata

laki-konyha


Aktuális heti étlap

Várjuk rendeléseiket!

Időjárás