Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Lakitelek hírei

1956-os községi megemlékezés Lakiteleken

1956 joAz 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 63. évfordulója alkalmából fáklyás megemlékezést tartunk Lakiteleken, a Templom téren lévő '56-os kopjafánál 2019. október 22-én 17 órakor. Köszöntőt mond Madari Róbert, Lakitelek polgármestere. Ünnepi beszédet tart Nagy Dóra, az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért elnöke. A 2019. évi Kátay-Simon ösztöndíjat átadja Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Lakiteleken tartották cikluskezdő találkozójukat a választókerület polgármesterei

2019-10-18-01Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületének polgármesterei találkoztak pénteken délelőtt a Lakiteleki Polgármesteri Hivatalban. A megbeszélés célja az önkormányzati választás után a következő 5 évnyi folyamatos munka egyeztetése volt.

Szavazásra buzdít Lezsák Sándor

2019-10-12-01Lezsák Sándor, Lakitelek országgyűlési képviselője kéri, vegyenek részt minél többen az október 13-i önkormányzati választáson, Lakiteleken is. A képviselő Facebook oldalán megjelent írást közöljük.

Az aradi vértanúk kivégzőhelye búcsújáró hellyé vált

aradi-vertanukAradon 1849. október 6-án végezték ki a magyar a magyar honvédsereg tizenkét tábornokát és egy ezredesét, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. Október hatodikát a kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította.

Árokba borult egy kocsi Lakiteleknél

rendorLetért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó Lakitelek és Szentkirály között péntek délelőtt. Az esethez a tiszakécskei önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott.

 

Madari Róbert Lakitelek új polgármestere

madari-robert2019A vasárnap tartott önkormányzati választáson a lakiteleki választópolgárok 59,93%-a járult az urnákhoz, ami magas részvételi kedvnek számít. Madari Róbert független polgármester-jelölt 1.235 szavazatot kapott, míg Kiss Anita eddigi polgármester 1.096 szavazatot szerzett, így 2019-2024 között Madari Róbert lett Lakitelek polgármestere. Megválasztották a képviselőket is.

Lenkei Róbert: Október 13-án arra a polgármester-jelöltre szavazzunk, aki békességet tud teremteni Lakiteleken

lenkei-robert-2Lenkei Róbert megyei önkormányzati képviselő, Lezsák Sándor választókerületi kabinetfőnöke a Lakitelekma.hu-nak adott interjújában beszél a pártokról, a függetlenekről, a támadásokról, lejáratási szándékokról, a voksturizmus veszélyeiről, a választás kimeneteléről, valamint arról, hogyan térhet vissza ismét a békesség Lakitelekre.

Két év alatt a hetedik helytörténeti könyv kiadását támogatja a Lakitelek Népfőiskola

2019-10-05-01Lakitelek gazdag helytörténettel rendelkezik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy már eddig is számtalan múltunkat feldolgozó könyv jelent meg településünk történetéből. A Lakitelek Népfőiskola támogatásával hamarosan kézbe vehetjük a Lakiteleki Népdalkör 50 éves munkásságát feldolgozó kötetet is.

Harmatos Áronné és Balázs Péter lesz a Faluszépítő Társaskör vendége

2019-09-24-012019. szeptember 26-án, csütörtökön 18.00-kor tartja tizedik beszélgetős estjét a Faluszépítő Társaskör a lakiteleki Művelődési Házban. A találkozó vendégei: Harmatos Áronné nyugalmazott iskolaigazgató, A nagymama c. vígjáték helyi főszereplője és Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója. Beszélgetőtárs: Lezsák Sándor, Lakitelek országgyűlési képviselője.

Névnap

Ma 2020. október 22., csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!