Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Lakitelek hírei

Pénteken Lakitelekre érkezik a 200-as Arany-busz + kép

2018-02-21-01A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő, Önarckép álarcokban című kiállításunk. Az évforduló alkalmából készítettünk egy vándorkiállítást is, melyet – ahogyan a korábbi években már három alkalommal – egy buszban rendeztünk be. Az átalakított 200-as Arany-busz 2017 júliusától egy éven át járja az országot.

2018-ban is lesz nyári napközis jellegű úszótábor a Népfőiskolán

uszodaSzeretettel hívjuk és várjuk nyári, napközi jellegű úszótáborunkba az úszni tudó és még úszni nem tudó gyermekeket. A gyerekek délelőtt és délután tudásszintjüknek megfelelően vesznek részt az úszásoktatáson. Az oktatást kézműves-, és játékos foglalkozások, valamint sportversenyek teszik élménygazdaggá. Jelentkezni 5 éves kortól lehet!

A nyugdíjas klubban tartottak előadást az önkéntes tűzoltók + képek

2018-02-05-01A Nyugdíjas Klub meghívására január 31-én Balla Gábor, a Lakitelek ÖTE parancsnoka és Madari Andor ÖTE-elnök tájékoztatót nyújtott a jelenlévőknek a tűzesetek észlelésekor szükséges feladatokról, az otthoni védekezésről, a megelőzés lehetőségeiről a Művelődési Házban.

Megnyílt a Seuso-kincset bemutató vándorkiállítás Kecskeméten + képek

2018-02-01-01Kecskemétre érkezett január 30-án a késő római császárkorból fennmaradt legjelentősebb lelet, a Seuso-kincs. A világviszonylatban is kuriózumnak számító kiállítás három héten keresztül, február 18-áig látható a Cifrapalotában. A szervezők szerint a gyorsabb bejutás érdekében érdemes regisztrálniuk az érdeklődőknek a Kecskeméti Katona József Múzeum honlapján.

Pálinkaházi Esték: Tárih-i Üngürüsz, a magyarok ősgesztája + kép

2018-01-26-012018. február 2-án, pénteken 18 órakor lesz a Pálinkaházi Esték következő rendezvénye a Tőserdei Pálinkaházban. Grandpierre Attila csillagász, író, zenész mutatja be A magyarok története, a magyarok ősgesztája című előadásában a Tárih-i Üngürüszt.

Polgármesterek találkozóját tartották Félegyházán + kép

2018-02-09-01Választókerületi összegzésében Lezsák Sándor szólt Lakitelekről is, a kormány ugyanis 41 millió forint rendkívüli támogatást biztosított a helyi önkormányzat számára, ezzel megmentette a csődhelyzettől. Mindazonáltal 240 millió forint fejlesztési forrás is érkezett a településre, ahol kerékpárút épül Tiszakécske felé.

Bemutatták a Magyar Honvédség két Airbus A-319-es repülőgépét + képek

2018-02-03-01Az ország és a Magyar Honvédség szempontjából is stratégiai fontosságú lépés a két hatalmas csapatszállító megérkezése. A repülőgépek a Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, napi üzemeltetésüket a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis szállítórepülő század kiképzett állománya fogja végezni.

Sportbál lesz szombaton a Népfőiskolán + kép

2018-01-31-01A Lakiteleki Torna Egylet az idei évben is megrendezi Jótékonysági Sportbálját 2018. február 3-án (szombat) 19 órától a Lakiteleki Népfőiskolán. A zenés jó hangulatról a Kecskeméti Hangulat együttes gondoskodik.

Kovács László: Nincs mit megbocsájtania... (Befejeződött a Lakitelek polgármestere által indított per)

kovacs-laszlo-szMa (csütörtökön) megint bíróságon jártam. Ma volt a rágalmazási ügyem másodfokú tárgyalása, illetve lett volna... 14:00-ra volt kiírva a tárgyalás és bár nekem az idézés szerint nem kellett volna személyesen megjelennem, azért csak úgy éreztem, hogy ott a helyem mint vádlottnak, akire Kiss Anita polgármester 2 év letöltendő büntetést és több százezer forint megfizetését kérte. Tehát ott voltam a folyósón, de csak én és a tudat, hogy az elsőfokú bíróság már 2017 márciusában kimondta: "Nem bűnös!".

Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás