Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Lakitelek hírei

2020-ban megújulhat a Kapásfalu és Tőserdő közötti út

2019-09-19-01A Magyar Közút megyei igazgatójának közlése szerint várhatóan 2020-ban felújításra kerül a kapásfalusi út. A Lezsák Sándor országgyűlési képviselőhöz intézett több helyi megkeresést követőn, így kormányzati forrás bevonásával javulhatnak a kapásfalusiak életkörülményei, és könnyebb lehet a Tőserdő megközelíthetősége is.

Meghívó Horváth Renáta: Mobil gondolatok című fotókiállításának megnyitójára

2019-09-17-01Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület Fiatal Tehetségek Programjának keretén belül szeretettel meghívjuk Horváth Renáta: Mobil gondolatok című fotókiállításának megnyitójára. Helyszín: Lakitelek, Mákvirág Galéria, időpont: 2019. szeptember 19. (csütörtök) 16 óra. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nagy Alajos - Kishegyi Elek tanulmányi ösztöndíj díjazottjai

nepfoiskola-logoA Népfőiskola Alapítvány kuratóriuma döntött a Nagy Alajos - Kishegyi Elek tanulmányi ösztöndíjra pályázók nyerteseiről. A döntés értelmében, ebben a félévben az alábbi személyek kapnak ösztöndíjat a lakiteleki Népfőiskolától:

Lezsák Sándor: A Lakiteleki Konzultáció eredményéről és az önkormányzati választásról

lezsak-2018janEzúton is köszönöm mindazoknak, a Lakiteleken élők többségének, hogy szóban, SMS üzenetben, levélben értékelték a Konzultáció Lakitelekért címmel minden lakásba postán elküldött kérdőívet.

Grillázs készítő versenyt hirdet a Népfőiskola

2019-08-21-01A Népfőiskola Alapítvány szeretettel meghívja Öntés családját Grillázskészítő versenyére. A verseny és kiállítás célja hagyományaink ápolása, fenntartása és továbbadása a jövő nemzedékének. Rendezvényünkre "Mesevilág" témakörében készült alkotásokkal lehet nevezni. A beérkező pályamunkákat a kiállítás után jótékony célra ajánljuk fel.

Kulturális Örökségünk a Közösségünk szombaton

2019-09-13-01A Lakiteleki Faluszépítő Egyesület, a Lakiteleki Traktorosok Egyesülete, a Tőserdei Kultúrközpont, valamint a Magyar Vándor-ló Hagyományőrző Egyesület egész délutános kulturális programot szervez 2019. szeptember 14-én, szombaton Lakiteleken, a Bacchus Borozó udvarában.

A Tőserdő Bács-Kiskun megye hét csodája között!

toserdo-csonakLezárult a Baon.hu játéka Bács-Kiskun megye 7 csodájáról. Azt hinné az ember, ha csodás képződményeket, mesebeli tájakat és elképesztő látványosságokat akar látni, messzire kell indulni. Pedig ez nem így van, a mi megyénk is számtalan lenyűgöző tájjal, izgalmas vidékkel és elragadó, természet alkotta nevezetességekkel büszkélkedhet. Ilyen a Tőserdő is.

Elhunyt dr. Fincicky Sándorné

2019-08-26-01Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Fincicky Sándor Andorné 2019. augusztus 26-án, hétfőn hajnalban életének 75. évében elhunyt. Lakitelek Önkormányzata 2019-ben Lakitelekért Emlékéremmel ismerte el Piroska közösségi munkásságát – írja honlapján az önkormányzat.

Lakiteleki önkéntes tűzoltók a tiszaugi falunapon

2019-08-19-01A Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai bemutatót tartottak a hétvégén a tiszaugi falunapon. Nagy érdeklődéssel fogadták őket, kíváncsiak voltak a lakitelekiek autójára és munkájukra. Sokan kipróbálták vízsugárral a célba lövést.

Névnap

Ma 2019. szeptember 23., hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!