Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Lakitelek hírei

Újabb rendkívüli támogatási igényt nyújtott be Lakitelek a kormányhoz

penz3A pályázat kiírása szerint a települések abban az esetben igényelhetnek rendkívüli önkormányzati támogatást, ha az önkormányzat működőképességének megőrzése, vagy egyéb, feladatainak ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása ezt indokolja. Lakitelek ebben az évben már a második ilyen pályázatát adta be.

Zárt ülésen állapodik meg az önkormányzat a K&H Bankkal

kozseghaza-2017Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 14-én, (csütörtökön) 14.00 órakor tartja soron következő ülését és taggyűlését a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében, melyen tíz nyilvános és három zárt ülésű napirendet tárgyal.

Új híd épül Tiszaug és Lakitelek között az M44-esen + kép

2017-12-12-01A gyorsforgalmi út Nagykőrösnél fog csatlakozni az M8-ashoz, a most meghirdetett 10 kilométeres Tiszakürt és Lakitelek közötti szakaszon egy több mint 500 méter hosszú hidat is kialakítanak. A beruházó opciós lehetőségként fenntartja a 4625-ös út és 44-es főút közötti szakasz, illetve a kapcsolódó vasúti átkelő és csomópont tervezési és kivitelezési feladatait, melyeket a nyertes pályázattevővel elkészíttethet.

Megnyílt Kotvits Jánosné és Belicza András kiállítása + képek

2017-12-08-01Csütörtök délután kettős kiállítás megnyitó volt a Mákvirág Galériában: Kotvits Jánosné nyugalmazott tanár kézimunkái, valamint Belicza Andrásnak a külhoni értékfeltáró munka során készített fotói kerültek bemutatásra, valamint láthatók voltak az értékfeltáró kollégiumok kötetei is.

Kotvits Jánosné és Belicza András kiállítás megnyitója a Mákvirágban + kép

makviragKotvits Jánosné nyugalmazott tanár kézimunkáinak kiállítása, valamint Belicza András Kárpát-medencei értéktár kutatásban készült fotóinak kiállítása nyílik2017. december 7-én 16 órakor a Mákvirág Galériában. A kiállítást megnyitja Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Halálos karambol történt a 44-esen + kép

2017-12-13-01Két személyautó ütközött össze Nyárlőrincnél, a 44-es úton. A balesetben egy személy életét vesztette. Az egyik járműbe egy ember beszorult és meghalt, kiemelésén feszítővágóval dolgoztak a kecskeméti hivatásos és a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók.

Hivatalos: megépülhet a Kerekdomb-Lakitelek kerékpárút

kerekparut-171A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat mai sajtóközleményében jelentette be, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében benyújtott lakiteleki pályázat támogatást kapott. A 240 millió forintos támogatás révén megépülhet a kerekdombi kerékpárút.

Nézze meg, milyen lesz az utcájában a Településképi arculati kézikönyv!

2017-12-07-012017. december 14-én, csütörtökön 13.00 órakor Lakitelek Önkormányzat házasságkötő termében lakossági fórumot tartanak, melyen ismertetik a Településképi arculati kézikönyvet és a településképi rendelet-tervezetet. Meg fogják határozni a településképi követelményeket, a településkép-védelem támogatási és ösztönző rendszerét, valamint szabályozza ezek érvényesítési eszközeit is.

Szelesné Kása Ilona tartott előadást a megyei polgármesteri fórumon + kép

2017-11-25-032017. november 23-24-én Jakabszálláson tartották a Bács-Kiskun megyei polgármesterek találkozóját, melyen Szelesné Kása Ilona, a lakiteleki Eötvös Iskola pedagógusa is tartott előadást.

Névnap

Ma 2017. december 15., péntek, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

A Laki Konyha ajánlata

laki-konyha


Aktuális heti étlap

Várjuk rendeléseiket!

Időjárás