Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Már munka nélkül is jár tiszteletdíj az önkormányzati képviselőknek

tiszteletdijEgy sokéves hagyomány változott meg idén tavasszal. Korábban képviselő-testületi és bizottsági munkában való részvételhez kötötték a tiszteletdíj folyósítását, azonban ezt a rendelkezést márciusban eltörölték, azóta minden képviselőnek havonta érkezik fix, ha járt ülésen, ha nem.2007 tavaszán fogadták el a képviselők, bizottsági elnökök és bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló helyi önkormányzati rendeletet. Ez kimondja, hogy az önkormányzati képviselők tiszteletdíjra jogosultak, ami a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján a Magyarország adott évi költségvetéséről szóló törvényben meghatározott illetményalap összegével egyezik meg.

A tiszteletdíjak folyósítása a legutóbbi módosítás előtt a Képviselő-testület, illetve a bizottságok munkájában való részvételhez volt kötött. A tiszteletdíjak teljes összegét csak akkor fizethették ki, ha a képviselő, bizottsági tag, illetve bizottsági elnök a tárgyhavi képviselő-testületi, bizottsági ülések mindegyikén részt vett. Hiányzás esetén a tiszteletdíj a hiányzás tartamának megfelelő mértékben csökkentett összeggel volt folyósítható. Ennek igazolására a képviselő-testületi, illetve bizottsági ülések jelenléti íve szolgált.

A 2017. március 9-i képviselő-testületi ülésen Zobokiné Kiss Anita polgármester kezdeményezte a tiszteletdíjakról szóló rendelet módosítását. Az előterjesztéshez lényegi tartalmi indoklás nem volt, az ülésen Bende László képviselő jegyezte meg, hogy nem a tiszteletdíj összegének változásáról van szó.

Valóban, az összeg nem változott, azonban egy lényeges feltétel igen: a képviselő-testület tagjai a rendeletből egyhangúan törölték a testületi és bizottsági üléseken való részvétel szükségességét, mint a tiszteletdíj kifizetésének feltételét. Központi szabályozás nincs, minden település maga állapítja meg ennek rendjét. Így március óta – ahogy a címben is utaltunk rá – a rendelet szerint már munka, azaz az üléseken való jelenlét nélkül is jár tiszteletdíj az önkormányzati képviselőknek. Március óta számos hiányzás előfordult.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. szeptember 24., hétfő, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás