Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Igazi tűz oltásában is segédkeztek a Lakitelek ÖTE tagjai Gyergyókilyénfalván + képek

2017-10-21-01Idén nyáron kezdődött a két település tűzoltó egyesületeinek szoros kapcsolata, amely az előző hétvégén is folytatódott: a kilyénfalvi ÖTE fennállásának 110. éves évfordulója alkalmából két kisbusszal érkeztek a faluba lakitelekiek, tűzoltóink pedig részt vettek az ottani tűzoltóversenyen is.


A székelyföldi Gyergyókilyénfalva és Lakitelek testvérkapcsolata római katolikus vonalon indult el még 1996-ban. Az az óta fennálló kapcsolatba több lakiteleki civil szervezet is bekapcsolódott. Tavaly és ebben az évben a Lakiteleki Faluszépítő Egyesület közreműködésével volt helyi érték találkozó, 2016 őszén Lakiteleken, 2017 nyarán Kilyénfalván.

Júliusban, amikor a faluszépítők szervezésében a lakiteleki tűzoltók is Kilyénfalván jártak, együttműködési megállapodást kötöttek a helyi önkéntes tűzoltókkal, amiben vállalták, hogy segítik egymást, és látogatják egymás eseményeit, rendezvényeit. Ennek jegyében voltak október 13-15. között a településen.

2017-10-21-02

Az ÖTE szombaton tartott évfordulóján tűzoltó felvonulás volt a település utcáin, ezt követően tűzoltóversenyre került sor. Mindkét eseményen részt vettek a lakiteleki tűzoltók is. Kilenc csapat mérte össze tudását a versenyen, a helyiek, a környező települések egyesületei és a lakitelekiek, akik tisztesen helyt álltak, végül mindenki kupát kapott.

A 110. éves évforduló alkalmából a Lakitelek ÖTE csapatzászlót adományozott a kilyénfalvi tűzoltóknak.

2017-10-21-03

A verseny után maradt idő a beszélgetésre, a kapcsolatok mélyítésére. Délután érkezett jelzés, hogy az egyik ház pajtája ég. Kilyénfalvi és lakiteleki tűzoltók együtt siettek a helyszínre, és kezdték meg a tűz oltását. Csatlakoztak hozzájuk más települések önkéntesei és a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltók is. A közös munka eredményeként sikerült megmenteni a pajtát a teljes megsemmisüléstől.

2017-10-21-04
További képek

Kolozsi Géza, a kilyénfalvi ÖTE parancsnoka és Madari Andor, a Lakitelek ÖTE elnöke megegyeztek abban, hogy a későbbiekben is folytatják a közös kapcsolatot. Ezt erősítette a minden szempontból eredményes kilyénfalvi hétvége is.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. szeptember 24., hétfő, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás