Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Nézze meg, milyen lesz az utcájában a Településképi arculati kézikönyv!

2017-12-07-012017. december 14-én, csütörtökön 13.00 órakor Lakitelek Önkormányzat házasságkötő termében lakossági fórumot tartanak, melyen ismertetik a Településképi arculati kézikönyvet és a településképi rendelet-tervezetet. Meg fogják határozni a településképi követelményeket, a településkép-védelem támogatási és ösztönző rendszerét, valamint szabályozza ezek érvényesítési eszközeit is.


A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete a településkép védelme és alakítása érdekében településképi arculati kézikönyvet készít, melynek célja, hogy meghatározza a település jellemzőit, értékeit, eltérő karakterű településrészeit, majd eszerint építészeti ajánlásokat fogalmazzon meg szöveges és képi formában az egységes településképhez való illeszkedés céljából.

Az arculati kézikönyv alapján új településképi önkormányzati rendeletet alkot, melyben meghatározza a településképi követelményeket, a településkép-védelem támogatási és ösztönző rendszerét, valamint szabályozza ezek érvényesítési eszközeit.

2017-12-07-02

Az arculati kézikönyv (továbbiakban kézikönyv) kidolgozása előfeltétele az új településképi rendeletnek, de készítését párhuzamosan végezzük. Ezzel egyidejűleg megtörténik a településképi elemeket jelenleg még szabályozó önkormányzati rendeletek (HÉSZ, helyi örökség védelméről szóló) felülvizsgálata, melyek módosításáról a kézikönyv és településképi rendelet elfogadása után, a TRT módosításával egyidejűleg dönt a képviselő-testület.

Nézze meg a letölthető dokumentumokat!

- Lakitelek TAK.pdf

- TKR 2017_11_30.pdf

- Levél TAK+TK Véleményezők és partnerek.pdf


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 19., szerda, Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás