Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Megnyílt Kotvits Jánosné és Belicza András kiállítása + képek

2017-12-08-01Csütörtök délután kettős kiállítás megnyitó volt a Mákvirág Galériában: Kotvits Jánosné nyugalmazott tanár kézimunkái, valamint Belicza Andrásnak a külhoni értékfeltáró munka során készített fotói kerültek bemutatásra, valamint láthatók voltak az értékfeltáró kollégiumok kötetei is.Kotvits Jánosné a megnyitón megidézte iskolaéveit: olyan iskolába járt – a kecskeméti angolkisasszonyokhoz –, ahol a kézimunkázás akkor fontos szerepet töltött be a tanmenetben. Ez meghatározta hozzáállását a kézimunkázáshoz, mégis kézimunkával csak nyugdíjba vonulását követően kezdett komolyabban foglalkozni, főleg a hímzés ragadta meg. Munkái már több alkalommal kerültek kiállításra.

2017-12-08-02

Lendvainé dr. Erki Mária főgyógyszerész, a Mákvirág Galéria tulajdonosa Belicza Andrást úgy határozta meg, hogy a zenész, a rendező, a filmrendező, aki most fotókkal jelentkezik. Belicza Andrásnak korábban nem volt élménye a külhoni magyarság körében, azonban az elmúlt években a Lakiteleki Népfőiskola munkatársaként olyan értékfeltáró munkát végez, mely révén betekintést nyerhet a Kárpát-medence magyarlakta területeinek mindennapjaiba. Munkáját elsősorban film formájában összegzi, de most az általa készített fotókon látható, milyen értékek találhatók a Kárpát-medencében.

2017-12-08-03
További képek

A két kiállítót Lezsák Sándor országgyűlési képviselő méltatta, megköszönve Lendvainé dr. Erki Mária két évtizedes lakiteleki kulturális, értékőrző tevékenységét is, mely a Mákvirág Galéria mérték- és értéktartó, közösséget erősítő munkájában nyilvánul meg. Lezsák Sándor felidézte, hogy a helyi értéktár bizottság és a Faluszépítő Egyesület kiadásában megjelent a lakiteleki értékeket bemutató kötet, benne sok lakiteleki értékkel, tehetséggel. Mint mondta, a Lakiteleki Népfőiskolán 2018-ban ismét megszervezésre kerül a lakiteleki értékeket bemutató kiállítás, ahol a helyben ismert alkotók, közösségek, művészek mutathatják meg tehetségüket, de törekvése szerint minél több fiatal, pályakezdő, avagy másod- vagy harmad virágzását élő tehetség számára is biztosítani kell bemutatkozási lehetőséget. Lakitelek már többször megmutatta, hogy tehetségekben gazdag település, ezt a helyi értékek kiállításán is bizonyíthatja majd – mondta.

A kiállítás megnyitón Lendvai Adél, az Eötvös Iskola második osztályos tanulója és tanára, Szőke Ferenc játszottak furulyán karácsonyi dalokat, a közönség soraiban nagy tetszést kiváltva.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás