Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Hivatalos: megépülhet a Kerekdomb-Lakitelek kerékpárút

kerekparut-171A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat mai sajtóközleményében jelentette be, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében benyújtott lakiteleki pályázat támogatást kapott. A 240 millió forintos támogatás révén megépülhet a kerekdombi kerékpárút.


A mai nappal zöld utat kapott az a pályázat is, mely a Kerekdomb és Lakitelek közötti kerékpárút megépítését célozta meg. A projekt általános célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedés valósuljon meg, mely elősegíti a lakosság biztonságos, akadálymentes és közvetlen napi ingázását, emellett a szén-dioxid kibocsátás csökkentését, az élhető környezet és közlekedés kialakítását. A kerékpárszakasz megépítése hozzájárul a magyarországi folytonos kerékpárhálózat megteremtéséhez és kiegészíti Lakitelek kiterjedt kerékpárútvonalait.

Még tavasszal éles kirohanást intézett a lakiteleki önkormányzat Lezsák Sándor országgyűlési képviselő ellen, amikor a kerékpárút pályázat körül bizonytalanságok voltak. A nyár folyamán a Tölgy Alapítvány kezdeményezésére aláírásgyűjtés indult, amiben Lezsák Sándor közbenjárást kérték a pályázat sikere érdekében. A megyei önkormányzat közleménye alapján elmondható, hogy az emberek összefogása eredménnyel járt.

A beruházás 2018-ban indul.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 19., szerda, Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás