Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Újabb rendkívüli támogatási igényt nyújtott be Lakitelek a kormányhoz

penz3A pályázat kiírása szerint a települések abban az esetben igényelhetnek rendkívüli önkormányzati támogatást, ha az önkormányzat működőképességének megőrzése, vagy egyéb, feladatainak ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása ezt indokolja. Lakitelek ebben az évben már a második ilyen pályázatát adta be.


Mint ismert, a lakiteleki önkormányzat 2017-ben már nyújtott be rendkívüli támogatási igényt a kormányhoz, akkor a K&H per kapcsán. Az Alkotmánybíróság döntése után jogerős, végrehajtható bírósági ítélet miatt keletkezett az önkormányzatnak fizetési kötelezettsége a K&H Bank felé, melynek rendezéséhez idén ősszel 41.603.650 Ft támogatást kapott az önkormányzat a kormánytól. Ezzel kapcsolatban Zobokiné Kiss Anita polgármester korábban kérte Lezsák Sándor országgyűlési képviselő közbenjárását is.

Emellett az önkormányzat rendkívüli szociális támogatásra is nyújtott be igényt a szociális törvényben szabályozott helyi települési támogatások 2017. évi kifizetéséhez. Erre a Belügyminisztérium 12.723.000 Ft vissza nem térítendő állami támogatást nyújtott településünknek.

A lakiteleki képviselő-testület 2017. november 22-i ülésén újabb rendkívüli pályázat beadásáról döntött. Ezúttal ismét a települési önkormányzatok rendkívüli támogatási keretéből kíván forráshoz jutni az önkormányzat.

Ez a pályázat, „a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatása a települési önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál.”

Lakitelek idén már második alkalommal vár ettől a pályázattól támogatást.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás