Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Bemutatták a Magyar Honvédség két Airbus A-319-es repülőgépét + képek

2018-02-03-01Az ország és a Magyar Honvédség szempontjából is stratégiai fontosságú lépés a két hatalmas csapatszállító megérkezése. A repülőgépek a Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, napi üzemeltetésüket a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis szállítórepülő század kiképzett állománya fogja végezni.


Nagyon fontos feladat, hogy Magyarország, a magyar emberek biztonságát meg tudjuk óvni a jövőben is, mindenféle látható és láthatatlan veszéllyel szemben. Ehhez a Magyar Honvédségnek megfelelő tudásra, felkészültségre, társdalami megbecsülésre, és modern eszközökre van szüksége - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, ahol pénteken bemutatták a Magyar Honvédség két Airbus A-319-es repülőgépét.

A bemutatón elhangzott, hazánk biztonsága érdekében a légi szállítás képessége egy rendkívül értékes eszköz. Az ország és a Magyar Honvédség szempontjából is stratégiai fontosságú lépés a két hatalmas csapatszállító megérkezése.

Jelenleg 4 földrész 14 országában 1000 magyar katona teljesít missziós szolgálatot. A Magyar Honvédség feladata, hogy a külszolgálatra utazó katonák és azok eszközeinek szállítását, utánpótlását biztosítsa. Ezen túl pedig aktívan részt kell vennie a katasztrófa-elhárítási és humanitárius feladatokban, különös tekintettel arra, amikor a magyar állampolgárok szorulnak segítségre idegenben.

2018-02-03-02
További képek

A Magyar Honvédség korábban AN 26-os relülőgépekkel teljesítette ezeket a feladatokat, azonban a 35-40 éves gépek felett eljárt az idő. Sem motorikusan, sem felszereltségüket tekintve nem felelnek meg a 21. századi követelményeknek. Üzemidejük 2020-ra lejár, nagyjavításuk nem gazdaságos.

Egy kis összehasonlítás:

                         AN 26                               Airbus A-319

Utaslétszám:        39 fő                                   126 fő
Utazósebesség:    425km/h                              829km/h
Utazó magasság: 5.700 méter                        13.000 méter
Hatótávolság:      2.200 km                              6.950 km

 Az Airbus A-319 többfunkciós, ugyanis a katonák szállítása mellett - moduláris belső kialakításának köszönhetően - képes az egészségügyi kimenekítés, egészségügyi szállítási feladatok ellátására is.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe került a két Airbus A-319-es, Simicskó István azt válaszolta, hogy azok újonnan 70-80 millió euróba kerülnek. Kecskemétre 8-9 éves repülőgépek érkeztek, "ezek ára ennek kevesebb, mint a fele". Vagyis a két gép ára megközelítőleg 20 milliárd forint.

A repülőgépek a Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, napi üzemeltetésüket a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis szállítórepülő század kiképzett állománya fogja végezni.

Magyarország Kormánya elkötelezett amellett, hogy hazánk és a magyar állampolgárok biztonságát garantálja, ezért fogadta el a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfeljesztési Programot, amellyel az elmúlt 25 év legnagyobb és legátfogóbb honvédelmi programját kívánják megvalósítani. A tervek szerint a modernizációs fejlesztés minden területet érint majd.

A program célja az egyéni harcászati felszerelés korszerűsítése, a katonák megbecsültségének növelése, az illetmények emelése, a kiszámítható életpálya megteremtése, valamint a valós erőt jelentő tartalék biztosítása.

Ebbe illeszkedik a most átadott két csapatszállító hadrendbe állítása is.


hiros.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

 

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!