Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Bemutatták a Magyar Honvédség két Airbus A-319-es repülőgépét + képek

2018-02-03-01Az ország és a Magyar Honvédség szempontjából is stratégiai fontosságú lépés a két hatalmas csapatszállító megérkezése. A repülőgépek a Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, napi üzemeltetésüket a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis szállítórepülő század kiképzett állománya fogja végezni.


Nagyon fontos feladat, hogy Magyarország, a magyar emberek biztonságát meg tudjuk óvni a jövőben is, mindenféle látható és láthatatlan veszéllyel szemben. Ehhez a Magyar Honvédségnek megfelelő tudásra, felkészültségre, társdalami megbecsülésre, és modern eszközökre van szüksége - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, ahol pénteken bemutatták a Magyar Honvédség két Airbus A-319-es repülőgépét.

A bemutatón elhangzott, hazánk biztonsága érdekében a légi szállítás képessége egy rendkívül értékes eszköz. Az ország és a Magyar Honvédség szempontjából is stratégiai fontosságú lépés a két hatalmas csapatszállító megérkezése.

Jelenleg 4 földrész 14 országában 1000 magyar katona teljesít missziós szolgálatot. A Magyar Honvédség feladata, hogy a külszolgálatra utazó katonák és azok eszközeinek szállítását, utánpótlását biztosítsa. Ezen túl pedig aktívan részt kell vennie a katasztrófa-elhárítási és humanitárius feladatokban, különös tekintettel arra, amikor a magyar állampolgárok szorulnak segítségre idegenben.

2018-02-03-02
További képek

A Magyar Honvédség korábban AN 26-os relülőgépekkel teljesítette ezeket a feladatokat, azonban a 35-40 éves gépek felett eljárt az idő. Sem motorikusan, sem felszereltségüket tekintve nem felelnek meg a 21. századi követelményeknek. Üzemidejük 2020-ra lejár, nagyjavításuk nem gazdaságos.

Egy kis összehasonlítás:

                         AN 26                               Airbus A-319

Utaslétszám:        39 fő                                   126 fő
Utazósebesség:    425km/h                              829km/h
Utazó magasság: 5.700 méter                        13.000 méter
Hatótávolság:      2.200 km                              6.950 km

 Az Airbus A-319 többfunkciós, ugyanis a katonák szállítása mellett - moduláris belső kialakításának köszönhetően - képes az egészségügyi kimenekítés, egészségügyi szállítási feladatok ellátására is.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe került a két Airbus A-319-es, Simicskó István azt válaszolta, hogy azok újonnan 70-80 millió euróba kerülnek. Kecskemétre 8-9 éves repülőgépek érkeztek, "ezek ára ennek kevesebb, mint a fele". Vagyis a két gép ára megközelítőleg 20 milliárd forint.

A repülőgépek a Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, napi üzemeltetésüket a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis szállítórepülő század kiképzett állománya fogja végezni.

Magyarország Kormánya elkötelezett amellett, hogy hazánk és a magyar állampolgárok biztonságát garantálja, ezért fogadta el a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfeljesztési Programot, amellyel az elmúlt 25 év legnagyobb és legátfogóbb honvédelmi programját kívánják megvalósítani. A tervek szerint a modernizációs fejlesztés minden területet érint majd.

A program célja az egyéni harcászati felszerelés korszerűsítése, a katonák megbecsültségének növelése, az illetmények emelése, a kiszámítható életpálya megteremtése, valamint a valós erőt jelentő tartalék biztosítása.

Ebbe illeszkedik a most átadott két csapatszállító hadrendbe állítása is.


hiros.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

 

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás