Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

A lakiteleki önkormányzat fellebbez a választási bizottság bírsága ellen

2018-04-11-03Ötszázezer forint megfizetésére kötelezte a lakiteleki önkormányzatot a Bács-Kiskun megyei 4. számú választókerületi Választási Bizottság – adta hírül a lakitelekma.hu internetes portál. A választási bizottság április 8-án tartott ülésén ugyanis jogszabálysértőnek találta a lakiteleki önkormányzat által az országgyűlési választás előtt kiadott szórólapját.


A lakiteleki önkormányzat a választások előtt, április 6-án juttatott el politikai nyilatkozatot a helybeliekhez, melyben Lezsák Sándor országgyűlési képviselő-jelölt személyét támadja.

A választási bizottság a határozat indoklásában leírja, hogy a választási eljárásról szóló törvény szerint a kampányidőszak alatt az állami, illetve önkormányzati szervezeteknek tartózkodniuk kell, hogy a pártok szabad versengésébe beavatkozzanak. A lakiteleki önkormányzat szórólapjával azonban megsértette a pártok és a jelöltek közötti esélyegyenlőséget. Az önkormányzat, mint közhatalommal bíró szervezet ugyanis nem vehet részt a pártok országgyűlési mandátumért folytatott küzdelmében sem valamely jelölt, jelölő szervezet mellett, sem ellene – olvasható a választási bizottság indoklásában, amely teljes terjedelmében elérhető Kiskunfélegyháza – a választókerület székhelye – honlapján.

Az üggyel kapcsolatban a lakiteleki önkormányzat érdeklődésünkre arról tájékoztatta lapunkat, hogy a határozat ellen fellebbezést nyújtanak be a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Vajda Piroska


Petőfi Népe

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!


A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!