Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Eloltották a tűzoltók a Bugac külterületén égő fenyvest – frissítve

tuz-erdo-bugacCsütörtök délután kigyulladt a fenyves Bugac külterületén, legfrissebb információk szerint a tűz már kilenchektárnyi területet érint.2018. április 13.
08:11 Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati hatósági eljárás indult
Csütörtökön délután csaptak fel a lángok a Bugac külterületén lévő erdős területen. Megközelítőleg nyolc hektáron fenyőerdő égett.

A lángok megfékezésén, a tűz továbbterjedésének megakadályozásán a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunhalasi, a csongrádi, a szentesi, a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi és a monori hivatásos tűzoltók, a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a bugaci, a nyárlőrinci, a kiskunmajsai és a tiszakécskei önkéntes tűzoltók dolgoztak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellet – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Hozzáteszik: a munkálatokban a KEFAG Zrt. szakemberei is részt vettek, erőgépekkel segítették a tűzoltók munkáját. Az oltási munkálatokat a szél és az erdős területre jellemző terepviszonyok nehezítették. Az éjszaka folyamán biztosított volt a terület folyamatos őrzése. Jelenleg utómunkák folynak a tűzzel érintett erdőrészben. A tűzben nem sérült meg senki. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

A tűz oltásában 3-3 fővel a Nyárlőrinc és a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett, akik a helyszínen fotókat is készítettek.


20:02: Eloltották a tüzet, jelenleg az utómunkák zajlanak
Sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén, ahol mintegy öt hektáron égett a fenyves – közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök este az MTI-vel. (A Katasztrófavédelem honlapjának tájékoztatása szerint 8 hektárt érintett a tűz – a szerk.)

Kovács Andrea elmondta: a tűz körülhatárolásában tizenöt tűzoltójármű és 16 település mintegy 70 hivatásos és önkéntes tűzoltója vett részt, köztük a bugaci önkéntes tűzoltók is. Az oltást a szél és az erdős terep miatti útviszonyok nehezítették. Jelenleg az utómunkák folynak, a tűzzel érintett részt – folyamatos őrzése és megfigyelése után – reggel újra átvizsgálják. A tűz lakóépületet nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt.

Értesüléseink szerint a korábban Kiskunhalason tesztelt magyar tűzoltóautót – Renault K460 P6x6 BM Heros – eddig csak teszthelyzetekben használták. Az első éles bevetésére csütörtökön került sor, a bugaci erdőtűzben.


18:46: Sikerült megfékezni a lángok továbbterjedését
A Bács-Kiskun megyei település külterületére huszonkét járművel érkeztek ki a tűzoltók, akiknek este 7 óra előtt sikerült megfékezniük a tűz továbbterjedését.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében azt írja: mintegy kilenchektárnyi területen ég a fenyves csütörtök késő délután a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunhalasi, a csongrádi, a szentesi, a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi és a monori hivatásos tűzoltók, a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a nyárlőrinci, a kiskunmajsai és a tiszakécskei önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, több órás munkával akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

15:50: A korábbi négy hektár helyett már kilenc hektárt érint a tűz
A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábban arról számolt be, hogy mintegy négyhektárnyi területet érint az erdőtűz. A legújabb információk szerint kilenc hektáron pusztítanak a lángok.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók, akik közös erővel, több oldalról támadva, négy vízsugárral kezdték meg tűz oltását. A helyszínre riasztották még a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi, a monori, a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltókat, valamint a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit is.

Nagyban megnehezíti az oltási munkálatokat, hogy az érintett terület nehezen megközelíthető, valamint az erős szél fokozza a tűz terjedését.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 19., szerda, Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás