Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Eloltották a tűzoltók a Bugac külterületén égő fenyvest – frissítve

tuz-erdo-bugacCsütörtök délután kigyulladt a fenyves Bugac külterületén, legfrissebb információk szerint a tűz már kilenchektárnyi területet érint.2018. április 13.
08:11 Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálati hatósági eljárás indult
Csütörtökön délután csaptak fel a lángok a Bugac külterületén lévő erdős területen. Megközelítőleg nyolc hektáron fenyőerdő égett.

A lángok megfékezésén, a tűz továbbterjedésének megakadályozásán a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunhalasi, a csongrádi, a szentesi, a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi és a monori hivatásos tűzoltók, a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a bugaci, a nyárlőrinci, a kiskunmajsai és a tiszakécskei önkéntes tűzoltók dolgoztak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellet – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Hozzáteszik: a munkálatokban a KEFAG Zrt. szakemberei is részt vettek, erőgépekkel segítették a tűzoltók munkáját. Az oltási munkálatokat a szél és az erdős területre jellemző terepviszonyok nehezítették. Az éjszaka folyamán biztosított volt a terület folyamatos őrzése. Jelenleg utómunkák folynak a tűzzel érintett erdőrészben. A tűzben nem sérült meg senki. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

A tűz oltásában 3-3 fővel a Nyárlőrinc és a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett, akik a helyszínen fotókat is készítettek.


20:02: Eloltották a tüzet, jelenleg az utómunkák zajlanak
Sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén, ahol mintegy öt hektáron égett a fenyves – közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök este az MTI-vel. (A Katasztrófavédelem honlapjának tájékoztatása szerint 8 hektárt érintett a tűz – a szerk.)

Kovács Andrea elmondta: a tűz körülhatárolásában tizenöt tűzoltójármű és 16 település mintegy 70 hivatásos és önkéntes tűzoltója vett részt, köztük a bugaci önkéntes tűzoltók is. Az oltást a szél és az erdős terep miatti útviszonyok nehezítették. Jelenleg az utómunkák folynak, a tűzzel érintett részt – folyamatos őrzése és megfigyelése után – reggel újra átvizsgálják. A tűz lakóépületet nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt.

Értesüléseink szerint a korábban Kiskunhalason tesztelt magyar tűzoltóautót – Renault K460 P6x6 BM Heros – eddig csak teszthelyzetekben használták. Az első éles bevetésére csütörtökön került sor, a bugaci erdőtűzben.


18:46: Sikerült megfékezni a lángok továbbterjedését
A Bács-Kiskun megyei település külterületére huszonkét járművel érkeztek ki a tűzoltók, akiknek este 7 óra előtt sikerült megfékezniük a tűz továbbterjedését.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében azt írja: mintegy kilenchektárnyi területen ég a fenyves csütörtök késő délután a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunhalasi, a csongrádi, a szentesi, a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi és a monori hivatásos tűzoltók, a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, valamint a nyárlőrinci, a kiskunmajsai és a tiszakécskei önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, több órás munkával akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

15:50: A korábbi négy hektár helyett már kilenc hektárt érint a tűz
A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábban arról számolt be, hogy mintegy négyhektárnyi területet érint az erdőtűz. A legújabb információk szerint kilenc hektáron pusztítanak a lángok.

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók, akik közös erővel, több oldalról támadva, négy vízsugárral kezdték meg tűz oltását. A helyszínre riasztották még a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi, a monori, a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltókat, valamint a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit is.

Nagyban megnehezíti az oltási munkálatokat, hogy az érintett terület nehezen megközelíthető, valamint az erős szél fokozza a tűz terjedését.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!