Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


Hirdetés

Hirdetés

Isaszegen jártak a lakiteleki honvéd hagyományőrzők + képek

2018-05-05-01Idén április 6-án a Lakiteleki Népfőiskola civilszervezetek számára nyújtott támogatása és Földvári Dezső jóvoltából ismét lakiteleki honvéd hagyományőrző gyermekek töltötték meg Isaszeg városát. A 21 főből álló vörössipkás csapat kiegészült még markotányos lányokkal is, így 25 fővel vettünk részt a „Dicsőséges Tavaszi Hadjárat” isaszegi állomásán.


A hadjárat idén 30. alkalommal lett megrendezve, éppen ebből az okból kifolyólag fogadott bennünket kivételes vendégszeretettel mind Isaszeg városának Művelődési Háza, mind Fülöp Tibor rendezvényigazgató úr is. A megérkezésünket követően 13:00 órakor a lakiteleki gyermekek a szegedi gyalogsággal közösen koszorúzták meg a helyi sportcsarnok falánál állíttatott Görgei emléktáblát immáron 3. alkalommal. A koszorúzást Vitkó Egon hö. alezredes vezényelte le, aki újra elégedettségének adott hangot a gyermekek honvéd hagyományőrzésre nevelése kapcsán.

2018-05-05-02

A koszorúzás után a városházához vonult népes seregünk, és ott újabb megemlékezésen vettünk részt. A városon keresztül haladó díszmenet meg sem állt a Királyerdő alatti csatatérig, ahol a köszöntő beszédek után a 169 éve lezajlott csata újra játszásában vehettünk részt. Hős csapatunk a magyar hadsereg bal szárnyát alkotta és a lengyel légióval közösen bírtuk megadásra a császári egységeket. A csatatéren jelen lévő mintegy 500 hagyományőrző grandiózus bemutatót tartott, melyet természetesen mi is nagyon élveztünk „belülről”.  A csatát kívülről szerény számításaim szerint is több ezer ember nézte végig a helyszínen, ahol ismét felhívtuk a figyelmet Lakitelekre.

2018-05-05-03
További képek

A csata után ismét megemlékezésre vonultunk, a honvéd szoborhoz, ahol a koszorúzáshoz adtunk díszőrséget a jászdózsai és isaszegi hagyományőrzőkkel együtt. Mielőtt hazaindultunk a hős harcosok mindegyike érdemérmet, valamit elismerő oklevelet kapott a szervezőktől. A rendezvény végén az Igazgató úr közölte velem, hogy jövőre meg szeretnék alakítani a Tavaszi Hadjárat Hadseregét, amellyel kapcsolatban jelezte, hogy ebben csapatunknak is helye van! A rendezvény alatt többen is elismerésüknek adtak hangot a lakiteleki gyerekcsapattal kapcsolatban, mivel jelenleg nincs még egy ilyen gyerekcsapat az országban. Jövőre újra megütközünk a császári csapatokkal!

Heinrich Gábor


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. február 16., szombat, Julianna és Lilla napja van. Holnap Donát napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!