Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Isaszegen jártak a lakiteleki honvéd hagyományőrzők + képek

2018-05-05-01Idén április 6-án a Lakiteleki Népfőiskola civilszervezetek számára nyújtott támogatása és Földvári Dezső jóvoltából ismét lakiteleki honvéd hagyományőrző gyermekek töltötték meg Isaszeg városát. A 21 főből álló vörössipkás csapat kiegészült még markotányos lányokkal is, így 25 fővel vettünk részt a „Dicsőséges Tavaszi Hadjárat” isaszegi állomásán.


A hadjárat idén 30. alkalommal lett megrendezve, éppen ebből az okból kifolyólag fogadott bennünket kivételes vendégszeretettel mind Isaszeg városának Művelődési Háza, mind Fülöp Tibor rendezvényigazgató úr is. A megérkezésünket követően 13:00 órakor a lakiteleki gyermekek a szegedi gyalogsággal közösen koszorúzták meg a helyi sportcsarnok falánál állíttatott Görgei emléktáblát immáron 3. alkalommal. A koszorúzást Vitkó Egon hö. alezredes vezényelte le, aki újra elégedettségének adott hangot a gyermekek honvéd hagyományőrzésre nevelése kapcsán.

2018-05-05-02

A koszorúzás után a városházához vonult népes seregünk, és ott újabb megemlékezésen vettünk részt. A városon keresztül haladó díszmenet meg sem állt a Királyerdő alatti csatatérig, ahol a köszöntő beszédek után a 169 éve lezajlott csata újra játszásában vehettünk részt. Hős csapatunk a magyar hadsereg bal szárnyát alkotta és a lengyel légióval közösen bírtuk megadásra a császári egységeket. A csatatéren jelen lévő mintegy 500 hagyományőrző grandiózus bemutatót tartott, melyet természetesen mi is nagyon élveztünk „belülről”.  A csatát kívülről szerény számításaim szerint is több ezer ember nézte végig a helyszínen, ahol ismét felhívtuk a figyelmet Lakitelekre.

2018-05-05-03
További képek

A csata után ismét megemlékezésre vonultunk, a honvéd szoborhoz, ahol a koszorúzáshoz adtunk díszőrséget a jászdózsai és isaszegi hagyományőrzőkkel együtt. Mielőtt hazaindultunk a hős harcosok mindegyike érdemérmet, valamit elismerő oklevelet kapott a szervezőktől. A rendezvény végén az Igazgató úr közölte velem, hogy jövőre meg szeretnék alakítani a Tavaszi Hadjárat Hadseregét, amellyel kapcsolatban jelezte, hogy ebben csapatunknak is helye van! A rendezvény alatt többen is elismerésüknek adtak hangot a lakiteleki gyerekcsapattal kapcsolatban, mivel jelenleg nincs még egy ilyen gyerekcsapat az országban. Jövőre újra megütközünk a császári csapatokkal!

Heinrich Gábor


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. november 21., szerda, Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás