Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Fogadj örökbe egy gyümölcsfát Erdélyből!

2018-02-10-01Mindig is szerettél volna otthon gyümölcsfákat nevelni, hogy aztán a saját termésedből csemegézz? Itt az idő, hogy valóra váltsd álmodat, mi adjuk hozzá a szükséges gyümölcsfacsemetét és a szaktudást!

 


Mindez most INGYENESEN lehetséges a Lakiteleki Tölgy Alapítvány és a Nemzeti Együttműködési Alap által támogatott pályázat (NEA-NO-17-SZ-1745) jóvoltából.
Olyan önkénteseket keresünk, akik jó szívvel látnak hozzá a szó szerint gyümölcsöző munkához. A csemete gondozás nem vesz el sok időt, mégis hasznos és a befektetett munkának mindenki számára egyértelmű és kézzel fogható eredménye van.
Alapítványunk célul tűzte ki, hogy az itthon nem ismert, de a Kárpát-medencében még fellelhető hungarikum gyümölcsfajtákat - melyek a kémiai-biológiai úton módosított/nemesített nyugati gyümölcsfáknál sokkal kevesebb gondoskodást és főleg vegyszerkezelést igényelnek - elterjessze az alföldön, azon belül első lépésben az alapítvány székhelyén, Lakiteleken.
Az egészséges étkezés, a sok vegyszermentes, vitamindús gyümölcs fogyasztása kétségkívül hozzájárul az egészséges életmód és a "termeld magad" szemlélet elterjedéséhez, amire azért is szükség van, mert manapság vidéken is egyre kevesebben foglalkoznak a föld művelésével, a megfelelő minőségű zöldségek-gyümölcsök termesztésével – ezen kíván lokálisan változtatni a jelenlegi akcióval alapítványunk.
Vigyél haza egy gyümölcsfát, ültesd el, gondozd és szeresd, hogy termőre forduljon! Ne félj, a fa nevelésben nem maradsz egyedül, mi segítünk tanácsainkkal, nem maradsz a későbbiekben sem magadra.
Mit kell tenned?
Jelentkezz a Lakiteleki Tölgy Alapítványnál önkéntes fatulajdonosnak és a részleteket elektronikus postafordultával megtudhatod. Jelentkezéseteket elküldhetitek a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.

nea-01

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás