Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Fogadj örökbe egy gyümölcsfát Erdélyből!

2018-02-10-01Mindig is szerettél volna otthon gyümölcsfákat nevelni, hogy aztán a saját termésedből csemegézz? Itt az idő, hogy valóra váltsd álmodat, mi adjuk hozzá a szükséges gyümölcsfacsemetét és a szaktudást!

 


Mindez most INGYENESEN lehetséges a Lakiteleki Tölgy Alapítvány és a Nemzeti Együttműködési Alap által támogatott pályázat (NEA-NO-17-SZ-1745) jóvoltából.
Olyan önkénteseket keresünk, akik jó szívvel látnak hozzá a szó szerint gyümölcsöző munkához. A csemete gondozás nem vesz el sok időt, mégis hasznos és a befektetett munkának mindenki számára egyértelmű és kézzel fogható eredménye van.
Alapítványunk célul tűzte ki, hogy az itthon nem ismert, de a Kárpát-medencében még fellelhető hungarikum gyümölcsfajtákat - melyek a kémiai-biológiai úton módosított/nemesített nyugati gyümölcsfáknál sokkal kevesebb gondoskodást és főleg vegyszerkezelést igényelnek - elterjessze az alföldön, azon belül első lépésben az alapítvány székhelyén, Lakiteleken.
Az egészséges étkezés, a sok vegyszermentes, vitamindús gyümölcs fogyasztása kétségkívül hozzájárul az egészséges életmód és a "termeld magad" szemlélet elterjedéséhez, amire azért is szükség van, mert manapság vidéken is egyre kevesebben foglalkoznak a föld művelésével, a megfelelő minőségű zöldségek-gyümölcsök termesztésével – ezen kíván lokálisan változtatni a jelenlegi akcióval alapítványunk.
Vigyél haza egy gyümölcsfát, ültesd el, gondozd és szeresd, hogy termőre forduljon! Ne félj, a fa nevelésben nem maradsz egyedül, mi segítünk tanácsainkkal, nem maradsz a későbbiekben sem magadra.
Mit kell tenned?
Jelentkezz a Lakiteleki Tölgy Alapítványnál önkéntes fatulajdonosnak és a részleteket elektronikus postafordultával megtudhatod. Jelentkezéseteket elküldhetitek a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.

nea-01

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!