Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Amikor a lánglovagok „összejátszanak”: jönnek a legjobb tűzoltózenekarok!

2018-06-01-01Június 2-3-án, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Lakiteleki Népfőiskolán rendezik meg az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót. A találkozón 9 hazai és külhoni tűzoltózenekar vesz részt, mintegy 240 résztvevővel – írja a kozmuvelodes.hu.A hagyományteremtő esemény jó alkalom arra, hogy a magyarországi és a határon túli, magyarlakta régiókban működő önkéntes tűzoltózenekarok megismerhessék egymást és együttműködéseket alakíthassanak ki, és eszmét cseréljenek a tapasztalataikról.

A találkozó a nemzeti összetartozás erősítését is szolgálja, és lenyűgöző tanúbizonyságát adja annak, hogy az amatőr fúvószenekari tevékenység kivételes zenei érték: ennek életben tartása és művészi teljesítményének elismerése egyaránt fontos.

A zenekarok 2018. június 2-án, szombaton, 11.00 órától flashmobbal mutatkoznak be a közönségnek. Kecskeméten a Hírös Szökőkútnál az Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara, a Hegykői Tűzoltózenekar, valamint a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Fúvószenekara várja az érdeklődőket.

2018-06-01-02

Lakiteleken Szabadka Fúvószenekara, a Szentegyházi Tűzoltózenekar és a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara játszik, Tőserdőn a csíkkozmási Tuzson János Fúvósegylet, a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, továbbá a beregszászi székhelyű Kárpátaljai Önkéntes Tűzoltók Fúvószenekara lép fel. Kecskeméten a Hírös szökőkútnál Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara, a Hegykői Tűzoltózenekar, valamint a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Fúvószenekara várja az érdeklődőket. A gálakoncertre 2018. június 2-án 17.00 órától kerül sor a Lakitelek Népfőiskolán. A fellépésen közös meglepetés produkcióra is sor kerül.

A rendezvény sikeres megvalósítását támogatta, illetve abban közreműködött a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!