Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Amikor a lánglovagok „összejátszanak”: jönnek a legjobb tűzoltózenekarok!

2018-06-01-01Június 2-3-án, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Lakiteleki Népfőiskolán rendezik meg az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót. A találkozón 9 hazai és külhoni tűzoltózenekar vesz részt, mintegy 240 résztvevővel – írja a kozmuvelodes.hu.A hagyományteremtő esemény jó alkalom arra, hogy a magyarországi és a határon túli, magyarlakta régiókban működő önkéntes tűzoltózenekarok megismerhessék egymást és együttműködéseket alakíthassanak ki, és eszmét cseréljenek a tapasztalataikról.

A találkozó a nemzeti összetartozás erősítését is szolgálja, és lenyűgöző tanúbizonyságát adja annak, hogy az amatőr fúvószenekari tevékenység kivételes zenei érték: ennek életben tartása és művészi teljesítményének elismerése egyaránt fontos.

A zenekarok 2018. június 2-án, szombaton, 11.00 órától flashmobbal mutatkoznak be a közönségnek. Kecskeméten a Hírös Szökőkútnál az Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara, a Hegykői Tűzoltózenekar, valamint a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Fúvószenekara várja az érdeklődőket.

2018-06-01-02

Lakiteleken Szabadka Fúvószenekara, a Szentegyházi Tűzoltózenekar és a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara játszik, Tőserdőn a csíkkozmási Tuzson János Fúvósegylet, a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, továbbá a beregszászi székhelyű Kárpátaljai Önkéntes Tűzoltók Fúvószenekara lép fel. Kecskeméten a Hírös szökőkútnál Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara, a Hegykői Tűzoltózenekar, valamint a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Fúvószenekara várja az érdeklődőket. A gálakoncertre 2018. június 2-án 17.00 órától kerül sor a Lakitelek Népfőiskolán. A fellépésen közös meglepetés produkcióra is sor kerül.

A rendezvény sikeres megvalósítását támogatta, illetve abban közreműködött a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. január 23., szerda, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás