Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Lakiteleken is Trianonra emlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napján + képek

2018-06-05-01Hétfőn délután ismét megemlékeztek a lakitelekiek a Templom parkban, a trianoni békeszerződés évfordulóján az Országzászló Emlékműnél. A helyi fiatalok emlékező műsora után Felföldi Zoltán szólt a jelenlévőkhöz. Este a Tőserdei Pálinkaházban történelmi előadást tartott az MTA főmunkatársa.


Június 4-én, 16 óra 32 perckor megszólalt a lakiteleki katolikus és református templom harangja, illetve a Templom parkban lévő Emlékezés Harangjának kongása is a 98 esztendővel ezelőtt történt békeszerződésre, az ország feldarabolására emlékeztette a ma emberét.

Szabados Zoltán rendezésében színvonalas műsort adtak a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet tagjai és helyi hagyományőrző fiatalok. A szívhez szóló előadásban közreműködött Laczkó Gréta és Szuetta Béla közös táncával.

A jelenlévőkhöz Felföldi Zoltán, a megemlékezés kezdeményezője szólt. Megköszönte a fiatalok műsorát, mely ebben az esztendőben is magával ragadó volt.

2018-06-05-02
További képek

Felföldi Zoltán felhívta a figyelmet arra a változásra is, ami az Országzászló Emlékmű környezetében történt. Az Országzászló részét képezi a magyar angyalos címer, és a rajta lévő „Hiszünk Magyarország feltámadásában” felirat is. A legutóbbi csere alkalmával az önkormányzat egy olyan zászlót helyezett el az emlékművön, amelyről ezek – a címer és a felirat – hiányzik. Kérte a jelen lévő Szentirmay Tamás alpolgármestert és Dakóné Harkai Csilla önkormányzati képviselők, tolmácsolják az önkormányzat felé ezt az észrevételt.

2018-06-05-03
További képek

A megemlékezést követően, hat órától Bárdi Nándor történész, a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézetének főmunkatársa tartott előadást „A budapesti kormányok magyarságpolitikája 1920-tól napjainkig” címmel a Tőserdei Pálinkaházban.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!