Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Lakiteleken is Trianonra emlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napján + képek

2018-06-05-01Hétfőn délután ismét megemlékeztek a lakitelekiek a Templom parkban, a trianoni békeszerződés évfordulóján az Országzászló Emlékműnél. A helyi fiatalok emlékező műsora után Felföldi Zoltán szólt a jelenlévőkhöz. Este a Tőserdei Pálinkaházban történelmi előadást tartott az MTA főmunkatársa.


Június 4-én, 16 óra 32 perckor megszólalt a lakiteleki katolikus és református templom harangja, illetve a Templom parkban lévő Emlékezés Harangjának kongása is a 98 esztendővel ezelőtt történt békeszerződésre, az ország feldarabolására emlékeztette a ma emberét.

Szabados Zoltán rendezésében színvonalas műsort adtak a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet tagjai és helyi hagyományőrző fiatalok. A szívhez szóló előadásban közreműködött Laczkó Gréta és Szuetta Béla közös táncával.

A jelenlévőkhöz Felföldi Zoltán, a megemlékezés kezdeményezője szólt. Megköszönte a fiatalok műsorát, mely ebben az esztendőben is magával ragadó volt.

2018-06-05-02
További képek

Felföldi Zoltán felhívta a figyelmet arra a változásra is, ami az Országzászló Emlékmű környezetében történt. Az Országzászló részét képezi a magyar angyalos címer, és a rajta lévő „Hiszünk Magyarország feltámadásában” felirat is. A legutóbbi csere alkalmával az önkormányzat egy olyan zászlót helyezett el az emlékművön, amelyről ezek – a címer és a felirat – hiányzik. Kérte a jelen lévő Szentirmay Tamás alpolgármestert és Dakóné Harkai Csilla önkormányzati képviselők, tolmácsolják az önkormányzat felé ezt az észrevételt.

2018-06-05-03
További képek

A megemlékezést követően, hat órától Bárdi Nándor történész, a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézetének főmunkatársa tartott előadást „A budapesti kormányok magyarságpolitikája 1920-tól napjainkig” címmel a Tőserdei Pálinkaházban.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. január 23., szerda, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás