Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Önkéntes tűzoltózenekarok zenéltek a kecskeméti szökőkútnál + képek

2018-06-02-01Szombaton 11 órakor három zenekar mutatkozott be Kecskemét főterén. A kecskeméti Hírös Szökőkútnál az Ózd Városi Fúvószenekar és Önkéntes Tűzoltó Egyesület zenekara, a Hegykői Tűzoltózenekar, valamint a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület Fúvószenekara lepte meg a járókelőket.Több melódia is felcsendült a 20 perces villámcsődület alatt. Eleinte külön-külön zenéltek a zenekarok (ez látható a videóban), végül közösen adtak elő egy szerzeményt.

A flashmob az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót népszerűsítette. A kecskeméti helyszín mellett, Lakiteleken és Tőserdőn is volt flashmob szombaton. A lakiteleki villámcsődületen a vajdasági Szabadka fúvószenekara, a székelyföldi Szentegyházi Tűzoltózenekar és a helyi, Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara játszott. Tőserdőn az emlékparkban a szintén székelyföldi, csíkkozmási Tuzson János Fúvósegylet, a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, továbbá a beregszászi székhelyű Kárpátaljai Önkéntes Tűzoltók Fúvószenekara lépett fel.

2018-06-02-02

A fesztivál egyik célja az önkéntes tűzoltózenekarok hagyományának őrzése

Az I. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót a Lakitelek Népfőiskolán kilenc hazai és határon túli önkéntes tűzoltózenekar 240 résztvevőjével rendezik meg szombaton és vasárnap.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából megszervezett fesztivál célja bemutatkozási lehetőséget teremteni és szorosabb együttműködést kialakítani, illetve szakmai fórumot biztosítani a hazai és határon túli, magyarlakta régiókban működő, önkéntes tűzoltózenekarok számára.

2018-06-02-03

A szervezők – a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Népfőiskola Alapítvány és az NMI Művelődési Intézet, valamint a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara – a találkozó révén a kuriózumnak számító önkéntes tűzoltózenekarok évszázados hagyományának őrzését is célul tűzték ki.

A rendezvényt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatta.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. március 21., csütörtök, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!