Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Nyári egyetem a Népfőiskolán

nepfoiskolaNegyvenötödik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) az Óvódapedagógiai Nyári Egyetemet a Lakitelek Népfőiskolán.A rendezvényen a „Kis tehetségígéretekért! Logikai tehetségműhelyek működtetése az óvodákban” címmel hallhattak előadásokat az ország számos pontjáról illetve a határon túlról érkezett óvodapedagógusok.

A képzésen megnyitó beszédet mondott Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, aki arról is megemlékezett, hogy 190 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az első magyar kisdedóvó Budán. Köszöntőjében elmondta, a tisztelet és a hódolat hozta az eseményre. – Nagyon tisztelem és becsülöm a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat munkáját. Különösen elfogult vagyok a megyei társulat iránt, melynek évtizedek óta tagja vagyok. Jellemző a munkájukra, közösségi szolgálatukra, hogy nem hívei a tudományos jajveszékelésnek, hanem valóban gyakorlati élményeket, lehetőségeket hívnak elő – fogalmazott a honatya.

Elmondta, ugyanilyen nagy tisztelője az óvodáknak és az óvónőknek is. – Azt vallom, hogy a jövő nem a felsőoktatásban, hanem az óvodákban és a családokban kezdődik. Lezsák Sándor hangsúlyozta, fontos, hogy az óvodavezetők olyan helyzeteket teremtsenek intézményeikben, hogy ott sikerélménye legyen az óvónőknek és a gyermekeknek egyaránt.

– Azt kívánom, hogy a következő esztendőkben méltó helye legyen az óvodáknak és a pedagógusoknak. Ehhez olyan korszakot próbálunk erősíteni, amelyben sikerélményük lesz – tette hozzá a politikus.


nepfolakitelek.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. március 21., csütörtök, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!