Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Nyári egyetem a Népfőiskolán

nepfoiskolaNegyvenötödik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) az Óvódapedagógiai Nyári Egyetemet a Lakitelek Népfőiskolán.A rendezvényen a „Kis tehetségígéretekért! Logikai tehetségműhelyek működtetése az óvodákban” címmel hallhattak előadásokat az ország számos pontjáról illetve a határon túlról érkezett óvodapedagógusok.

A képzésen megnyitó beszédet mondott Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, aki arról is megemlékezett, hogy 190 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az első magyar kisdedóvó Budán. Köszöntőjében elmondta, a tisztelet és a hódolat hozta az eseményre. – Nagyon tisztelem és becsülöm a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat munkáját. Különösen elfogult vagyok a megyei társulat iránt, melynek évtizedek óta tagja vagyok. Jellemző a munkájukra, közösségi szolgálatukra, hogy nem hívei a tudományos jajveszékelésnek, hanem valóban gyakorlati élményeket, lehetőségeket hívnak elő – fogalmazott a honatya.

Elmondta, ugyanilyen nagy tisztelője az óvodáknak és az óvónőknek is. – Azt vallom, hogy a jövő nem a felsőoktatásban, hanem az óvodákban és a családokban kezdődik. Lezsák Sándor hangsúlyozta, fontos, hogy az óvodavezetők olyan helyzeteket teremtsenek intézményeikben, hogy ott sikerélménye legyen az óvónőknek és a gyermekeknek egyaránt.

– Azt kívánom, hogy a következő esztendőkben méltó helye legyen az óvodáknak és a pedagógusoknak. Ehhez olyan korszakot próbálunk erősíteni, amelyben sikerélményük lesz – tette hozzá a politikus.


nepfolakitelek.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 19., szerda, Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás