Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Lezsák Sándor: a lakiteleki önkormányzat minden szálat elszakított + képek

2018-06-21-01Az önkormányzat választás előtti lejárató kampánya miatt. Június 21-én Jászszentlászló adott otthont a Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében lévő településvezetők soron következő összejövetelének. A Lezsák Sándor országgyűlési képviselő által életre hívott találkozót már 74. alkalommal rendezték meg.


A jászszentlászlói művelődési házban tartott találkozó elején Nagy András polgármester köszöntötte a jelenlévőket, ismertette a település múltját és jelenét.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében megköszönte a településvezetőknek, és általuk a választókerület településein lakók bizalmát, hogy az országgyűlési választás eredményeként a következő négy esztendőben is szolgálhatja a választókerület lakosait.

Ismertette: a választás óta a választókerület 24 települése közül már 19 helyen járt, a polgármesterekkel találkozva összegyűjtötték, melyek az adott falu, város következő évekbeli legfőbb fejlesztési igényei. Az egyeztetések alapján őszre elkészül egy választókerületi program, amit képviselőként szeretne megvalósítani a következő időszakban.

Június folyamán a többi polgármesterrel is találkozni fog. Ezzel kapcsolatban elmondta: egy településvezetővel, Lakitelek polgármesterével nem kíván külön kétoldalúan találkozni, egyeztetést folytatni, mivel az országgyűlési választás előtti napokban a lakiteleki önkormányzat olyan rágalmakat terjesztett róla, és juttatott el szórólapon minden lakiteleki háztartásba, ami minden szálat elszakított. Mint monda: nem hajlandó egy olyan önkormányzati testülettel és polgármesterrel kapcsolatot tartani, amely rágalmaival bomlasztja a helyi közéletet. Mindezek mellett nagyon örül, hogy Lakitelek polgármestere is részt vesz a jászszentlászlói találkozón, így az ott hallható információkat ő is tudja hasznosítani.


(A találkozón az is elhangzott: Lezsák Sándor meg fogja találni azokat a lehetőségeket, ami révén Lakitelek jövőképe is a választókerületi programba illeszthető legyen, azaz, hogy a település ne szenvedjen kárt - a szerk.)

2018-06-21-02

Fehérné dr. Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója a helyi önkormányzatokat érintő Települési Operatív Program (TOP) pályázatok aktuális eljárási eseményeiről tájékoztatatta a polgármestereket. Elmondta: a választókerületben jelenleg 53 TOP projekt fut, közel 10 milliárd forint értékben. Felhívta a figyelmet a pályázatok támogatási szerződéseinek módosítására, melyek gyakran nem kellően alátámasztottak, ezért hiánypótlásuk szükséges. Ezen túlmenően a pályázatok ellenőrzése és elszámolása kapcsán is adott tájékoztatást a megyei igazgató.

Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagjának kezdő kérdése felvetése után Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere a pályázatok támogatási szerződéseinek aláírásáról, Á. Fúrús András, Kiskunmajsa polgármestere a közbeszerzésekről, Tisóczki László kömpöci polgármester a Vidékfejlesztési Program pályázatairól, Szász János, Petőfiszállás polgármestere pedig az ASP rendszerről és a felülvizsgálati ellenőrzési feladatokról kérdezte Fehérné dr. Holozsai Nórát.

2018-06-21-03További képek

A találkozó másik vendége dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke volt. Bemutatta a Tanács munkáját, a bűnmegelőzés érdekében meghirdetett pályázati felhívásaikat. Kiemelte a fiatalok, a külterületen élők és az idősek biztonságának megőrzését. Emellett segíteni kell a társadalomba való visszailleszkedést is, ami szintén csökkenti a bűncselekmények elkövetését. Színi előadások, kulturális programok, közösségi események mind hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen a bűnelkövetések száma, így hozzájárulnak a bűnmegelőzéshez.

Dr. Hatala József előadásának végén Lezsák Sándor bejelentette: kezdeményezni fogja a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács megyei tanácsának létrehozását, hogy a bűnmegelőzési tanács helyi szinten is hatékonyan tudja munkáját kifejteni.

A polgármesterek találkozója Pap Eliza történész rövid ismertetőjével zárult, aki a kiskunmajsai kistérségben megjelent első világháborús kötet megjelenésének körülményeit osztotta meg a településvezetőkkel.

A választókerületi polgármesterek következő, 75. találkozója várhatóan 2018 októberében kerül megtartásra.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. március 21., csütörtök, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!