Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Lezsák Sándor: a lakiteleki önkormányzat minden szálat elszakított + képek

2018-06-21-01Az önkormányzat választás előtti lejárató kampánya miatt. Június 21-én Jászszentlászló adott otthont a Bács-Kiskun megye 4. számú választókerületében lévő településvezetők soron következő összejövetelének. A Lezsák Sándor országgyűlési képviselő által életre hívott találkozót már 74. alkalommal rendezték meg.


A jászszentlászlói művelődési házban tartott találkozó elején Nagy András polgármester köszöntötte a jelenlévőket, ismertette a település múltját és jelenét.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében megköszönte a településvezetőknek, és általuk a választókerület településein lakók bizalmát, hogy az országgyűlési választás eredményeként a következő négy esztendőben is szolgálhatja a választókerület lakosait.

Ismertette: a választás óta a választókerület 24 települése közül már 19 helyen járt, a polgármesterekkel találkozva összegyűjtötték, melyek az adott falu, város következő évekbeli legfőbb fejlesztési igényei. Az egyeztetések alapján őszre elkészül egy választókerületi program, amit képviselőként szeretne megvalósítani a következő időszakban.

Június folyamán a többi polgármesterrel is találkozni fog. Ezzel kapcsolatban elmondta: egy településvezetővel, Lakitelek polgármesterével nem kíván külön kétoldalúan találkozni, egyeztetést folytatni, mivel az országgyűlési választás előtti napokban a lakiteleki önkormányzat olyan rágalmakat terjesztett róla, és juttatott el szórólapon minden lakiteleki háztartásba, ami minden szálat elszakított. Mint monda: nem hajlandó egy olyan önkormányzati testülettel és polgármesterrel kapcsolatot tartani, amely rágalmaival bomlasztja a helyi közéletet. Mindezek mellett nagyon örül, hogy Lakitelek polgármestere is részt vesz a jászszentlászlói találkozón, így az ott hallható információkat ő is tudja hasznosítani.


(A találkozón az is elhangzott: Lezsák Sándor meg fogja találni azokat a lehetőségeket, ami révén Lakitelek jövőképe is a választókerületi programba illeszthető legyen, azaz, hogy a település ne szenvedjen kárt - a szerk.)

2018-06-21-02

Fehérné dr. Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója a helyi önkormányzatokat érintő Települési Operatív Program (TOP) pályázatok aktuális eljárási eseményeiről tájékoztatatta a polgármestereket. Elmondta: a választókerületben jelenleg 53 TOP projekt fut, közel 10 milliárd forint értékben. Felhívta a figyelmet a pályázatok támogatási szerződéseinek módosítására, melyek gyakran nem kellően alátámasztottak, ezért hiánypótlásuk szükséges. Ezen túlmenően a pályázatok ellenőrzése és elszámolása kapcsán is adott tájékoztatást a megyei igazgató.

Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagjának kezdő kérdése felvetése után Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere a pályázatok támogatási szerződéseinek aláírásáról, Á. Fúrús András, Kiskunmajsa polgármestere a közbeszerzésekről, Tisóczki László kömpöci polgármester a Vidékfejlesztési Program pályázatairól, Szász János, Petőfiszállás polgármestere pedig az ASP rendszerről és a felülvizsgálati ellenőrzési feladatokról kérdezte Fehérné dr. Holozsai Nórát.

2018-06-21-03További képek

A találkozó másik vendége dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke volt. Bemutatta a Tanács munkáját, a bűnmegelőzés érdekében meghirdetett pályázati felhívásaikat. Kiemelte a fiatalok, a külterületen élők és az idősek biztonságának megőrzését. Emellett segíteni kell a társadalomba való visszailleszkedést is, ami szintén csökkenti a bűncselekmények elkövetését. Színi előadások, kulturális programok, közösségi események mind hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen a bűnelkövetések száma, így hozzájárulnak a bűnmegelőzéshez.

Dr. Hatala József előadásának végén Lezsák Sándor bejelentette: kezdeményezni fogja a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács megyei tanácsának létrehozását, hogy a bűnmegelőzési tanács helyi szinten is hatékonyan tudja munkáját kifejteni.

A polgármesterek találkozója Pap Eliza történész rövid ismertetőjével zárult, aki a kiskunmajsai kistérségben megjelent első világháborús kötet megjelenésének körülményeit osztotta meg a településvezetőkkel.

A választókerületi polgármesterek következő, 75. találkozója várhatóan 2018 októberében kerül megtartásra.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 19., szerda, Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás