Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Számvevőszéki vizsgálat zajlik a lakiteleki önkormányzatnál

kozseghaza-2017Az Állami Számvevőszék az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését a 2014-2016. évekre vonatkozóan végezte el. Ennek keretében ellenőrizte az önkormányzat pénzügyi egyensúlyának megteremtését, a tulajdonosi és irányító szervi feladatok ellátásának, valamint az integritás szemlélet érvényesülésének megfelelőségét – olvasható a hirstart.hu oldal kigyűjtésében.


A Lakitelek Önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet az ÁSZ törvény előírása szerint észrevételezésre megküldte Lakitelek Önkormányzat polgármesterének, melyre észrevételt tett Lakitelek polgármestere.

Az Állami Számvevőszék az Önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését a 2014-2016. évekre vonatkozóan végezte el. Az ellenőrzés az Önkormányzat pénzügyi és vagyoni helyzetének, a gazdálkodás szabályosságának értékelésére, a pénzügyi egyensúly megteremtésére, a vagyon számbavételére, a tulajdonosi és irányító szervi feladatok ellátására, valamint az integritás szemlélet érvényesülésének megfelelőségére irányult.

Az ÁSZ elnöki értekezletén elfogadott, nem nyilvános jelentéstervezetet az Állami Számvevőszékről szóló törvény (ÁSZ tv.) alapján megküldte észrevételezés céljából Lakitelek polgármesterének. A polgármesternek tizenöt nap állt a rendelkezésére, hogy az ellenőrzés megállapításaira írásban észrevételt tegyen.

Lakitelek polgármestere az ÁSZ tv.-ben biztosított észrevételezési jogát határidőben gyakorolta és észrevételeket tett a jelentéstervezet megállapításaira.

Az észrevételeket az ellenőrzés felügyeleti vezetője értékelte és a belső eljárásrendnek megfelelően elkészítette az észrevételekre adott válaszlevél-tervezetet. Az ÁSZ a számvevőszéki jelentés összeállítása során a figyelembe nem vett észrevételeket a jelentésben feltünteti és megindokolja, hogy azokat miért nem fogadta el.

Az ÁSZ tv.-ben előírtak szerint az ÁSZ az észrevételekre a beérkezésüktől számított harminc napon belül írásban válaszol.


hirstart.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!