Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Háborús gasztronómiáról nyílt kiállítás a Cifrapalotában + képek

2018-08-05-01Fogytán reménynek és kenyérnek címmel nyílt kiállítás Kecskeméten, a Cifrapalotában. A tárlaton a háborús gasztronómia került a középpontba. A kiállítás október 31-ig tekinthető meg.Imakönyvek, szardíniás dobozok, terített asztalok. Egyebek mellett ezek várják mindazokat, akik igazi kuriózumokat akarnak látni az I. Világháború gasztronómiája kapcsán. Több mint 300 kiállított tárgy sorakozik fel a „Fogytán reménynek és kenyérnek” című tárlaton a Cifrapalotában, az étel ital témájában.

Számos olyan eszköz megtalálható a kiállításon, amellyel ma már nem találkozhatunk. A megnyitón felszólalt Engert Jakabné is, a Nők Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, aki a nők oldaláról közelítette a háborús idők-beli szerepüket. Mint mondta: a nőknek a háborúban reményt és kenyeret kellett adniuk.

2018-08-05-02
További képek
Fotó: hiros.hu

A kiállítás egyik kuriózuma egészen Olaszországból érkezett a Hírös Városba. A San Martino Del Carzo beli karszt- és barlangkutató egyesület hozott egy olyan gyűjtemény, amely a hegyi nőket mutatja be. Ők voltak azok, akik naponta kétszer járták meg a 600-1200 méter magas hegyeket és vitték a katonáknak azokat a dolgokat, amikre szükségük volt. De volt, hogy a katonák holttestét cipelték le a hátukon, vagy az utat takarították. Ez a kiállítás egy példamutató együttműködésben jöhetett létre. A tárlat október 31-ig tekinthető meg.


hiros.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

 

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. január 23., szerda, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás