Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Háborús gasztronómiáról nyílt kiállítás a Cifrapalotában + képek

2018-08-05-01Fogytán reménynek és kenyérnek címmel nyílt kiállítás Kecskeméten, a Cifrapalotában. A tárlaton a háborús gasztronómia került a középpontba. A kiállítás október 31-ig tekinthető meg.Imakönyvek, szardíniás dobozok, terített asztalok. Egyebek mellett ezek várják mindazokat, akik igazi kuriózumokat akarnak látni az I. Világháború gasztronómiája kapcsán. Több mint 300 kiállított tárgy sorakozik fel a „Fogytán reménynek és kenyérnek” című tárlaton a Cifrapalotában, az étel ital témájában.

Számos olyan eszköz megtalálható a kiállításon, amellyel ma már nem találkozhatunk. A megnyitón felszólalt Engert Jakabné is, a Nők Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, aki a nők oldaláról közelítette a háborús idők-beli szerepüket. Mint mondta: a nőknek a háborúban reményt és kenyeret kellett adniuk.

2018-08-05-02
További képek
Fotó: hiros.hu

A kiállítás egyik kuriózuma egészen Olaszországból érkezett a Hírös Városba. A San Martino Del Carzo beli karszt- és barlangkutató egyesület hozott egy olyan gyűjtemény, amely a hegyi nőket mutatja be. Ők voltak azok, akik naponta kétszer járták meg a 600-1200 méter magas hegyeket és vitték a katonáknak azokat a dolgokat, amikre szükségük volt. De volt, hogy a katonák holttestét cipelték le a hátukon, vagy az utat takarították. Ez a kiállítás egy példamutató együttműködésben jöhetett létre. A tárlat október 31-ig tekinthető meg.


hiros.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

 

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!