Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Új repülőgép érkezett Kecskemétre + kép

2018-08-07-01Újabb repülőgéppel bővült a Magyar Honvédség légi szállító képessége: a könnyű, többcélú szállító és futárgép kategóriába tartozó Dassault Falcon 7X típusú gép péntek éjszaka szállt le a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis betonjára.


A honvédelmi tárca a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretén belül nem csupán haditechnikai eszközöket szerez be, hanem képességeket fejleszt, olyan komplex rendszereket, amelyek hatékonyan szolgálják Magyarország érdekeit, a Magyar Honvédség alaprendeltetéséből adódó feladatainak ellátását és ezáltal a magyar emberek biztonságát. A fejlesztések egyik kiemelt és fontos területe a Magyar Honvédség merevszárnyú képességének fejlesztése olyan formában, hogy a kiöregedett An-26-os repülőgépek helyett a különböző feladatokra specializált flotta álljon a honvédelem rendelkezésére – írja a honvedelem.hu.

Pénteken újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Honvédség légiszállító képességének fejlesztése, amikor a honvédség légi szállító flottája könnyű, kisebb kategóriájú, többcélú szállító és futárgép típussal bővül. E kategóriát képviseli a most érkezett Dassault Falcon 7X típusú repülőgép.

A most érkezett gép egy életciklusa elején járó, kiváló műszaki állapotú, használt repülőgép, amely honvédségi festéssel érkezett haza, és honvédségi lajstrommal a Magyar Honvédség hadrendjébe fog kerülni, üzemeltetését és fenntartását a katonák fogják végezni, emellett speciális katonai berendezés beépítésére is alkalmas. A szerződés nemcsak a repülőeszközök beszerzéséről szól, hanem felszereléseket és berendezéseket, valamint a repülő és műszaki személyzet felkészítését és kiképzését is tartalmazza. A gépet, mivel már használt volt, a szokásos piaci ár alatt sikerült megvásárolni.

2018-08-07-02

Ilyen paraméterekkel rendelkező és széleskörűen alkalmazható eszközzel a korábbiakban nem rendelkezett a honvédség. Ez a repülőgép alkalmas futár, kisebb létszámú személyszállítási és kiképzésen túlmenően egyéb speciális feladatokra. A repülőgép gyors és biztonságos megoldást biztosít akkor, amikor felesleges a nagy csapatszállító repülőgépeket útnak indítani. A három hajtóműves repülőgép képes a telített légifolyosók felett, akár 15 ezer méteres magasságban repülni, végsebessége megközelíti a hangsebességet (950 kilométer/óra), 11 ezer kilométeres hatótávolsága pedig képessé teszi akár a kontinensek közötti repülések végrehajtására is.

A gép fő feladata a nemzetközi missziós feladatok ellátása, speciális erők célba juttatása, katonadiplomáciai és protokoll feladatok, valamint a NATO által elvárt képességek és küldetések teljesítése. A jogszabályoknak megfelelően e gépek igénybevételére a kormány és a Köztársasági Elnöki Hivatal is jogosult, hiszen a védett személyek légi szállítása Magyarországon is beletartozik a honvédség feladatkörébe. A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban rendelkezésre álló forrásokat a tárca a lehető leghatékonyabban kívánja elkölteni: éppen ezért a beszerzést most is széleskörű piackutatás előzte meg. A honvédség a legjobb konstrukciót választva döntött a repülőgép beszerzése mellett.

Ilyen kategóriájú gépet használ és tart hadrendben a NATO tagországok hadseregeinek csaknem kétharmada, egyebek mellett a belga, a cseh, a dán, a francia, a lengyel, az olasz, a német, a szlovén a szlovák hadsereg, a nem NATO-tag szomszédaink közül az osztrák és a szerb haderő is.


honvedelem.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. január 23., szerda, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás