Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Lakiteleki nagycsaládosok is kaptak befőttet Kecskeméten

2018-09-12-01Folytatódott a szép hagyomány: idén újra közel 700 üveg saját készítésű befőttet, savanyúságot és szörpöt adományoztak a hetényegyházi nyugdíjasok a kecskeméti nagycsaládosoknak.2009-ben indította el a Tápláló szeretet programot Nyilas Kálmánné, a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület elnöke. A kezdeményezés lényege, hogy a csatlakozó idősek a saját földjükön termelt zöldségekből, gyümölcsökből befőtteket, lekvárokat, szörpöket, lecsót, savanyúságokat készítenek, majd az összegyűjtött élelmiszert nagycsaládosoknak ajánlják fel.

A program nem csak arról szól, hogy a nyugdíjasok mit tudnak a nagycsaládosoknak adni, hanem híd is a generációk között, és kézzel fogható példája a falusi és városi ember összefogásának. A felajánlók jó szívvel készítik a befőtteket, hangsúlyozva: ez nem adomány, hanem ajándék.

A hetényegyházi Naplemente Idősek Klubja 2015-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén sem volt kérdés, hogy újra részt vesznek. Mint megtudtuk, a hetényi idősek ebben az évben már a klub udvarán kialakított kiskertben termelték meg a paprikát, paradicsomot, uborkát, céklát, zöldbabot, zellert, sütőtököt, hagymát. Közel ötvenen érezték fontosnak, hogy valamilyen módon csatlakozzanak a munkához, amely a klubtagok, sőt a nagymamák és unokák közötti kapcsolatot is erősítette.

2018-09-12-02

Az eredmény harminckétféle alapanyagból 784 üveg, amelyből 633-at a hetényi klub tagjai tettek el, közel százat az idősgondozó szolgálat klubjai, de csatlakozott a városföldi Napsugár Nyugdíjas Klub is, ők tésztát, cukrot és lisztet ajánlottak fel – ráadásul mindezt nemcsak a Kincs-nek, azaz a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének, hanem a lakiteleki nagycsaládosoknak is.

A keddi ünnepélyes átadáson részt vett Mák Kornél alpolgármester, Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Nyilas Kálmánné, a program ötletgazdája és Molnár Pál, a városrész önkormányzati képviselője is. Az ajándékot Fekete László, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke és Kutasiné Szombati Márta, a lakiteleki egyesület elnöke vette át.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás