Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Lakiteleki nagycsaládosok is kaptak befőttet Kecskeméten

2018-09-12-01Folytatódott a szép hagyomány: idén újra közel 700 üveg saját készítésű befőttet, savanyúságot és szörpöt adományoztak a hetényegyházi nyugdíjasok a kecskeméti nagycsaládosoknak.2009-ben indította el a Tápláló szeretet programot Nyilas Kálmánné, a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület elnöke. A kezdeményezés lényege, hogy a csatlakozó idősek a saját földjükön termelt zöldségekből, gyümölcsökből befőtteket, lekvárokat, szörpöket, lecsót, savanyúságokat készítenek, majd az összegyűjtött élelmiszert nagycsaládosoknak ajánlják fel.

A program nem csak arról szól, hogy a nyugdíjasok mit tudnak a nagycsaládosoknak adni, hanem híd is a generációk között, és kézzel fogható példája a falusi és városi ember összefogásának. A felajánlók jó szívvel készítik a befőtteket, hangsúlyozva: ez nem adomány, hanem ajándék.

A hetényegyházi Naplemente Idősek Klubja 2015-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén sem volt kérdés, hogy újra részt vesznek. Mint megtudtuk, a hetényi idősek ebben az évben már a klub udvarán kialakított kiskertben termelték meg a paprikát, paradicsomot, uborkát, céklát, zöldbabot, zellert, sütőtököt, hagymát. Közel ötvenen érezték fontosnak, hogy valamilyen módon csatlakozzanak a munkához, amely a klubtagok, sőt a nagymamák és unokák közötti kapcsolatot is erősítette.

2018-09-12-02

Az eredmény harminckétféle alapanyagból 784 üveg, amelyből 633-at a hetényi klub tagjai tettek el, közel százat az idősgondozó szolgálat klubjai, de csatlakozott a városföldi Napsugár Nyugdíjas Klub is, ők tésztát, cukrot és lisztet ajánlottak fel – ráadásul mindezt nemcsak a Kincs-nek, azaz a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének, hanem a lakiteleki nagycsaládosoknak is.

A keddi ünnepélyes átadáson részt vett Mák Kornél alpolgármester, Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Nyilas Kálmánné, a program ötletgazdája és Molnár Pál, a városrész önkormányzati képviselője is. Az ajándékot Fekete László, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke és Kutasiné Szombati Márta, a lakiteleki egyesület elnöke vette át.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!