Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Hétfőn indulnak a munkálatok a kecskeméti aluljárónál, félpályás útzár lesz

2018-09-17-01Hétfőtől félpályás útlezárásra kell számítani Kecskeméten, a Bem utcán és a Kuruc körúton is lezárják a külső forgalmi sávot, kezdődnek ugyanis a körforgalom építési munkálatai a víztoronynál. Minderről dr. Szeberényi Gyula Tamás kecskeméti alpolgármester számolt be pénteken a helyi médiának a szokásos közgyűlés utáni sajtóreggelin. Az is elhangzott, hogy teljes útzárral a tervek szerint november közepéig nem kell számolni.

Mint arról már többször beszámoltunk, a víztoronynál 1,2 milliárd forintból turbó-körforgalom lesz. Emiatt átépítik a Szolnoki úti szerviz utat, javítják a Szolnoki úti és Kuruc körúti kerékpárutat. Számos közműveket érintő munkálat is tervben van. Például nagy átmérőjű csapadékvíz-elvezető főgyűjtő épül a Kuruc körúton és a volt KTE pálya melletti szerviz úton, kiváltják a Szolnoki úti csapadék-csatornákat, a távközlési létesítményeket, ivóvíz nyomóvezetékeket. Szennyvízcsatornát építenek a Kuruc körúton, de lesz transzformátor bontás-építés, elvégzik a közvilágítás korrekcióját és az aluljárónál a kétoldali támfal átépítését. Emellett meg kell oldani a burkolat felületére hulló csapadékvíz elvezetését, és el kell bontani a meglévő jelzőlámparendszert is.

2018-09-17-02

A beavatkozás becsült ideje 15-16 hónap – tudtuk meg korábban az önkormányzattól. Első ütemben a nagy átmérőjű (1600 mm) csapadékvíz-elvezető építése kezdődik el, a mellette húzódó szennyvízcsatornával egyidejűleg. Ebben a fázisban lezárják a Bem utcát, valamint a Kuruc körutat a csomópont előtt és után mintegy 60-60 méter hosszon, fél szélességben. A Szolnoki úton előkészítő munkálatok miatt részleges korlátozás lesz. Ez várhatóan másfél hónapot vesz igénybe, ezalatt minden jármű – így a buszok is – forgalomkorlátozás mellett közlekedhetnek.

A csatorna-építést követően kezdhetők a további munkafázisok, immár teljes útzár mellett (Szolnoki út-Kuruc körút- Bem utca), csak az autóbuszok közlekedhetnek majd. Ez idő alatt terelőútvonal lesz kijelölve – kitáblázva a Hunyadiváros és a keleti irányból érkező forgalom számára. Az útvonal a következő: Béke fasor – Szolnoki út (a Kandó Kálmán utcától a Géza fejedelem körútig) – Szt. István király krt. – Mártírok útja – Műkerti sétány – Csongrádi út – Nagykörút – Centrum.

A Szolnoki út most zajló felújítása során az aszfaltburkolat egyébként egészen az aluljáró Kuruc körút felőli oldalán lévő emelkedőjének feléig megújul. Miután befejezték a Szolnoki úton a munkát (azaz várhatóan november végén), akkor várható, hogy az aluljárót teljes szélességében lezárják a körforgalom munkálatai miatt.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!