Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Hétfőn indulnak a munkálatok a kecskeméti aluljárónál, félpályás útzár lesz

2018-09-17-01Hétfőtől félpályás útlezárásra kell számítani Kecskeméten, a Bem utcán és a Kuruc körúton is lezárják a külső forgalmi sávot, kezdődnek ugyanis a körforgalom építési munkálatai a víztoronynál. Minderről dr. Szeberényi Gyula Tamás kecskeméti alpolgármester számolt be pénteken a helyi médiának a szokásos közgyűlés utáni sajtóreggelin. Az is elhangzott, hogy teljes útzárral a tervek szerint november közepéig nem kell számolni.

Mint arról már többször beszámoltunk, a víztoronynál 1,2 milliárd forintból turbó-körforgalom lesz. Emiatt átépítik a Szolnoki úti szerviz utat, javítják a Szolnoki úti és Kuruc körúti kerékpárutat. Számos közműveket érintő munkálat is tervben van. Például nagy átmérőjű csapadékvíz-elvezető főgyűjtő épül a Kuruc körúton és a volt KTE pálya melletti szerviz úton, kiváltják a Szolnoki úti csapadék-csatornákat, a távközlési létesítményeket, ivóvíz nyomóvezetékeket. Szennyvízcsatornát építenek a Kuruc körúton, de lesz transzformátor bontás-építés, elvégzik a közvilágítás korrekcióját és az aluljárónál a kétoldali támfal átépítését. Emellett meg kell oldani a burkolat felületére hulló csapadékvíz elvezetését, és el kell bontani a meglévő jelzőlámparendszert is.

2018-09-17-02

A beavatkozás becsült ideje 15-16 hónap – tudtuk meg korábban az önkormányzattól. Első ütemben a nagy átmérőjű (1600 mm) csapadékvíz-elvezető építése kezdődik el, a mellette húzódó szennyvízcsatornával egyidejűleg. Ebben a fázisban lezárják a Bem utcát, valamint a Kuruc körutat a csomópont előtt és után mintegy 60-60 méter hosszon, fél szélességben. A Szolnoki úton előkészítő munkálatok miatt részleges korlátozás lesz. Ez várhatóan másfél hónapot vesz igénybe, ezalatt minden jármű – így a buszok is – forgalomkorlátozás mellett közlekedhetnek.

A csatorna-építést követően kezdhetők a további munkafázisok, immár teljes útzár mellett (Szolnoki út-Kuruc körút- Bem utca), csak az autóbuszok közlekedhetnek majd. Ez idő alatt terelőútvonal lesz kijelölve – kitáblázva a Hunyadiváros és a keleti irányból érkező forgalom számára. Az útvonal a következő: Béke fasor – Szolnoki út (a Kandó Kálmán utcától a Géza fejedelem körútig) – Szt. István király krt. – Mártírok útja – Műkerti sétány – Csongrádi út – Nagykörút – Centrum.

A Szolnoki út most zajló felújítása során az aszfaltburkolat egyébként egészen az aluljáró Kuruc körút felőli oldalán lévő emelkedőjének feléig megújul. Miután befejezték a Szolnoki úton a munkát (azaz várhatóan november végén), akkor várható, hogy az aluljárót teljes szélességében lezárják a körforgalom munkálatai miatt.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás