Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

A svéd és a cseh Gripenekkel gyakorlatoznak együtt a magyarok

2018-09-18-01Jövő hétfőn kezdődik és október 4-ig tart a Lion Effort 2018 többnemzeti repülő harcászati gyakorlat, ezért a megszokottnál többet mennek majd vadászrepülők Kecskemét körzetében is – hívta fel a figyelmet a kecskeméti repülőbázis.Szeptember 24. és október 4. között rendezik meg a Lion Effort 2018 többnemzeti repülő harcászati gyakorlatot. A JAS-39 Gripen vadászrepülőgépet használó országok gyakorlatán a komplex repülési feladatokat a Svéd Királyi Légierő, a Cseh Légierő, valamint a Magyar Honvédség vadászgépei és kijelölt állománya közösen hajtják végre. A Brazil Légierő és a Thai Királyi Légierő képviselői megfigyelőként vesznek részt a gyakorlaton – tudta meg szerkesztőségünk a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázistól.

A gyakorlat elsődleges célja a Gripen vadászrepülőgépek alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása, a műveleti képességek fejlesztése, valamint a NATO-ban alkalmazott eljárások és módszerek gyakorlása.

A repülőbázis felhívta a figyelmet, hogy az említett időszakban a megszokottnál nagyobb mértékű légi forgalom, valamint hanghatás várható a Balaton, a Dél-Dunántúl, továbbá Kecskemét, Eger, Mezőkövesd és Poroszló térségében. A Magyar Honvédség kéri a lakosság szíves megértését és türelmét.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!