Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

A svéd és a cseh Gripenekkel gyakorlatoznak együtt a magyarok

2018-09-18-01Jövő hétfőn kezdődik és október 4-ig tart a Lion Effort 2018 többnemzeti repülő harcászati gyakorlat, ezért a megszokottnál többet mennek majd vadászrepülők Kecskemét körzetében is – hívta fel a figyelmet a kecskeméti repülőbázis.Szeptember 24. és október 4. között rendezik meg a Lion Effort 2018 többnemzeti repülő harcászati gyakorlatot. A JAS-39 Gripen vadászrepülőgépet használó országok gyakorlatán a komplex repülési feladatokat a Svéd Királyi Légierő, a Cseh Légierő, valamint a Magyar Honvédség vadászgépei és kijelölt állománya közösen hajtják végre. A Brazil Légierő és a Thai Királyi Légierő képviselői megfigyelőként vesznek részt a gyakorlaton – tudta meg szerkesztőségünk a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázistól.

A gyakorlat elsődleges célja a Gripen vadászrepülőgépek alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása, a műveleti képességek fejlesztése, valamint a NATO-ban alkalmazott eljárások és módszerek gyakorlása.

A repülőbázis felhívta a figyelmet, hogy az említett időszakban a megszokottnál nagyobb mértékű légi forgalom, valamint hanghatás várható a Balaton, a Dél-Dunántúl, továbbá Kecskemét, Eger, Mezőkövesd és Poroszló térségében. A Magyar Honvédség kéri a lakosság szíves megértését és türelmét.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás