Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Ötven éves évfordulójára készül a Lakiteleki Népdalkör

2018-09-26-01Egy év múlva, 2019 őszén ünnepli fennállásának 50. éves évfordulóját a Lakiteleki Népdalkör. A helyi értékként nyilvántartott kórus már most készül a fél évszázadra: születésnapi gálaműsor és a Népdalkör történetét bemutató kötet valósulhat meg a következő esztendőben.1969-ben a lakiteleki Szikra Termelőszövetkezet támogatásával, az akkor népszerű Röpülj páva mozgalomhoz való csatlakozással jött létre Csinger Sándorné vezetésével ez a méltán elismert Népdalkör – írja közösségi oldalán Vargáné Darabos Márta.

Nagy érdeme volt a helyi és a tiszai népdalok összegyűjtésében is. Kezdetekben férfiak is énekeltek, citeráztak a kórusban. Később az általános iskola citerásaival is szívesen léptek fel együtt. A ma is működő Népdalkör Csinger Sándorné Klári néni elhunyta után sem adta fel a tevékenységét, s jelenlegi vezetőjükkel, Rőfiné Ágnessel együtt elhatározták, hogy méltón szeretnének megemlékezni az eltelt ötven esztendőről.

A Népdalkör tagjai szeretnék összegyűjteni az elmúlt fél évszázad személyes történeteit, emlékeket, fényképeket a Népdalkörről. Kérik, akinek van tárgya, dokumentuma, fényképe a Népdalkörről, juttassák el a Népdalkör tagjainak, vagy a Művelődési Házban kedd esténkénti próbákra. Megfelelő anyag összegyűjtése után kiadványban jelentetnék meg a csoport történetét.

Emellett, 2019 őszén születésnapi gálaműsort is kíván szervezni a Népdalkör. Az előkészületek és a szervezés munkájában részt vesz a Lakitelek Közművelődéséért Alapítvány is.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 22., szerda, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!