Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Ötven éves évfordulójára készül a Lakiteleki Népdalkör

2018-09-26-01Egy év múlva, 2019 őszén ünnepli fennállásának 50. éves évfordulóját a Lakiteleki Népdalkör. A helyi értékként nyilvántartott kórus már most készül a fél évszázadra: születésnapi gálaműsor és a Népdalkör történetét bemutató kötet valósulhat meg a következő esztendőben.1969-ben a lakiteleki Szikra Termelőszövetkezet támogatásával, az akkor népszerű Röpülj páva mozgalomhoz való csatlakozással jött létre Csinger Sándorné vezetésével ez a méltán elismert Népdalkör – írja közösségi oldalán Vargáné Darabos Márta.

Nagy érdeme volt a helyi és a tiszai népdalok összegyűjtésében is. Kezdetekben férfiak is énekeltek, citeráztak a kórusban. Később az általános iskola citerásaival is szívesen léptek fel együtt. A ma is működő Népdalkör Csinger Sándorné Klári néni elhunyta után sem adta fel a tevékenységét, s jelenlegi vezetőjükkel, Rőfiné Ágnessel együtt elhatározták, hogy méltón szeretnének megemlékezni az eltelt ötven esztendőről.

A Népdalkör tagjai szeretnék összegyűjteni az elmúlt fél évszázad személyes történeteit, emlékeket, fényképeket a Népdalkörről. Kérik, akinek van tárgya, dokumentuma, fényképe a Népdalkörről, juttassák el a Népdalkör tagjainak, vagy a Művelődési Házban kedd esténkénti próbákra. Megfelelő anyag összegyűjtése után kiadványban jelentetnék meg a csoport történetét.

Emellett, 2019 őszén születésnapi gálaműsort is kíván szervezni a Népdalkör. Az előkészületek és a szervezés munkájában részt vesz a Lakitelek Közművelődéséért Alapítvány is.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás