Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Rövidesen átkeresztelhetik a lakiteleki művelődési házat

muvhaz ujatadasOktóber 11-én tárgyalja a képviselő-testület a Petőfi Sándor Művelődési Ház új elnevezésének kérdését. A javaslat szerint az idén 55 éves épület Művelődési Ház helyett Közösségi Ház néven működhet majd tovább.A Dékány Zoltánné előkészítésében készült javaslat a következőket írja: az összefogással elkészült művelődési házat 1963. november 7-én a település akkori vezetői ünnepélyes keretek között nyitották meg. A Petőfi Sándorról elnevezett épület hosszú időn keresztül intézményként működött, majd 1995. szeptember 30-val 12/1995.(IX.13.) sz. önkormányzati határozattal jogutód nélkül megszűnt, mivel a művelődési házak fenntartása nem lett kötelező feladata az önkormányzatoknak.

Anka Balázs polgármester vezette önkormányzat úgy döntött, hogy 1995. október elsejétől a továbbiakban az épület működtetése az iskola szakfeladataként történik, mivel legtöbbet ők vették igénybe. Az iskola – miután társulásban kezdett működni – nem vihette a feladatot a társulásba, így az visszakerült az önkormányzathoz szakfeladataként, jelenleg kormányzati funkcióként, mint közösségi színtér működik jelenleg is.

Tekintettel arra, hogy az épület jelenleg is közösségi színtérként van működtetve, többnyire a település közösségei, civil szervezetei használják, javaslom Közösségi Ház névre történő el-nevezését az épület 55 éves fennállása tiszteletére – írja előterjesztése végén Kiss Anita polgármester.

A javaslat szerint tehát a Petőfi Sándor Művelődési Ház neve 55 év után várhatóan mindössze Közösségi Ház névre fog változni Lakiteleken.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!


A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!