Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Magyar Idők: Bosszúból meneszthették a lakiteleki jegyzőt

2018-11-15-01Pethő Anada Zsuzsa szerint a polgármester rendre túllépte hatáskörét. Botrányos körülmények között távozott Lakitelek jegyzői tisztségéből a közelmúltban Pethő Anada Zsuzsa, akinek munkaviszonyát a település polgármestere október 10-én szüntette meg azonnali hatályú felmentéssel.A menesztett jegyző arra panaszkodott, kettejük kapcsolata akkor romlott meg, amikor nemet mondott egy olyan dologra, ahol a polgármester túllépte volna hatáskörét.

Azonnali hatályú felmentéssel megszüntette a lakiteleki jegyző munkaviszonyát október 10-én a település polgármestere. Ismert, a Bács-Kiskun megyei település élén Kiss Anita (független) áll, aki a 2014-es önkormányzati választáson győzött először, majd a 2016 tavaszi időközi szavazáson megtarthatta a tisztségét.

A jegyző elbocsátásában közrejátszhatott, hogy menesztése előtt egy nappal Pethő Anada Zsuzsa az összevont humán- és pénzügyi bizottsági ülésen hevesen bírálta a nagyközség polgármesterét. Elmondta, hogy Kiss ­Anita két héttel korábban behívatta őt az irodájába, és állítása szerint már akkor kezdeményezte a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

2018-11-15-02
Itt még béke volt a polgármester (balra) és a jegyző (középen) között
Fotó: Lakitelek.hu


– Biztos, hogy nem ad hoc jelleggel találta ki, hanem készült rá, ugyanakkor nekem körülbelül két percem volt arra, hogy bármit is reagáljak, válaszoljak – panaszolta az összevont bizottsági ülésen.

Pethő Anada Zsuzsa, aki 2015-ben még Kiss Anita döntése nyomán került a jegyzői székbe, arra is kitért, hogy a szakadék egy ideje már folyamatosan nőtt közte és a polgármester között. Mint mondta, idén márciusban mondott nemet először egy olyan dologra, amikor a polgármester már túllépte hatáskörét.

– Arra már nemet mondtam, minden más esetben addig egyetértettem vele – hangsúlyozta a bizottsági ülésen, bár azt azért hozzátette: a hatáskörtúllépéseket korábban is jelezte neki. Mint elmondta, a márciusi visszautasításra Lakitelek első embere azt vágta a fejéhez: a jegyző csak arra kell neki, hogy a polgármesteri döntéseit aláírja, és a felelősséget vállalja.

Szavai szerint ez volt az a pillanat, amikor érezte és tudta, hogy jegyzőként a napjai meg vannak számlálva. Hozzátette: ezzel együtt soha nem kapott sem írásbeli, sem szóbeli figyelmeztetést amiatt, hogy nem megfelelően végzi a munkáját.

Pethő Anada Zsuzsa beszámolt arról is, hogy a polgármester a bizottsági ülés reggelén át akart neki adni egy utasítást arról, hogy felfüggeszti az összes jegyzői tevékenységét, amit szerinte a nagyközség első embere nem tehetett volna meg. Ezt akkor még nem vette át, de egy nappal később mennie kellett.

Megkerestük az ügyben Lakitelek polgármesterét is, aki lapzártánkig nem reagált kérdéseinkre.

Borsodi Attila
Magyar Idők

 


A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!


A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!