Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Hangfelvételen beszél Kiss Anita hatáskör túllépéseiről a volt jegyző

2018-11-18-01Két napja került fel egy hangfelvétel az internetre, amelyen dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző beszél a közte és Kiss Anita polgármester között megromlott kapcsolatról. Említést tesz arról is, hogy többször jelezte Kiss Anitának a hatáskör túllépéseket.A hangfelvétel szerint Pethő Anada Zsuzsa több alkalommal is hátrányosan lett megkülönböztetve: nem kapott jogszabály szerinti helyettesítési pénzt abban az időben, amikor a Polgármesteri Hivatalban nem volt aljegyző, az aljegyző feladatait pedig ő látta el. Ugyancsak egyedül ő nem részesült idén márciusban 15%-os illetményemelésben, amit arra vezet vissza, hogy nemet mondott Kiss Anita polgármesternek egy olyan ügyben, amikor már a polgármester túllépte volna a hatáskörét.

Elmondása szerint Kiss Anita polgármester jegyzői munkáját a következők szerint illette: „Én nem kellek semmi másra, csak arra, hogy az ő döntéseit aláírjam és a felelősséget vigyem.” Pethő Anada Zsuzsa az új aljegyző, Gondi Etelka érkezését úgy élte meg, hogy jegyzőként a napjai meg vannak számlálva.

Kis Nándorné pénzügyi csoportvezető hivataltól való távozását követően nézetkülönbség alakult ki a polgármester és a jegyző között az új csoportvezető kiválasztásában is. Pethő Anada Zsuzsa ugyanis nem támogatta, hogy az új csoportvezető magasabb illetményt kapjon, mint az egész hivatal vezetéséért felelős jegyző.

Kiss Anita polgármester kezdeményezte, hogy Pethő Anada Zsuzsa jogviszonya közös megegyezéssel kerüljön megszüntetésre, azonban nem tudtak megállapodni a közös megegyezés tartalmi elemeiben.

Pethő Anada Zsuzsa a polgármester személyzetpolitikájáról a következőket mondta: „Tudván tudom, ismerem polgármester asszonyt, végignéztem az elmúlt három évben minden személyi döntését és intézkedését, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy minden fórumon meg fogja nehezíteni azt, hogy elvégezzem a munkámat.”

Kiss Anita polgármester megpróbálta írásban felfüggeszteni Pethő Anada Zsuzsa összes jegyzői tevékenységét, amit a jegyző nem vett át, mivel azt jogszerűtlennek tartotta. Így a polgármester szóban közölte a jegyző feladatmegvonását.

Pethő Anada Zsuzsa a hangfelvétel szerint méltatlannak tartotta helyzetét, mint mondta: „nem fogok úgy távozni, összekushadva, mint egy kivert kutya.” Azt is elmondta, hogy minden alkalommal jelezte Kiss Anita polgármesternek a hatáskör túllépéseket.

A jegyző ügyvédi meghatalmazást adott férjének – dr. Csernus Tibornak –, aki felkereste Kiss Anita polgármestert, és ajánlatot tett a közös megegyezésre. E szerint távozásáért Pethő Anada Zsuzsa hathavi illetményét kérte. Hozzátette azt is: férje ügyvédként dolgozott az Önkormányzatnak és a Polgármesteri Hivatalnak is, de a munkái nem lettek kifizetve.A jegyző munkaviszonya végül 2018. október 10. napján valóban megszűnt, ennek történéseiről a Magyar Idők című lap számolt be.

A jegyzői feladatokat jelenleg Gondi Etelka aljegyző látja el.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!