Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Lakitelekről Marokkóba vezet Molnár Arnold útja

2018-12-12-01Az interneten talált rá a footgolfra, a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportágra a Lakiteleken élő Molnár Arnold, aki azóta már második világbajnokságára készül. Sőt a beszélgetés során jó hírrel is szolgált, ugyanis jövőre már az Alföldön is űzhető lesz a tíz éve feltalált sportág.Egy késő éjszakai szörfözés alkalmával ismerkedett meg a sportággal nagyjából öt évvel ezelőtt Molnár Arnold, a decemberi marokkói világbajnokságra készülő válogatott keret Lakiteleken élő tagja.

– Felfigyeltem rá, elmentem Kisorosziba, megnéztem a pályát, és kipróbáltam. A focival akkor már felhagytam, ezért ez tökéletes sportnak bizonyult. A gyerekkori szerelem, a focilabda megmarad, és ezt egy tökéletes, gyönyörű környezetben lehet rúgni – foglalta össze a játék szépségét és egyben egyszerűségé Arnold.

Egy évzáró havas játék volt az első testközeli élménye, a nem szokványos körülmények ellenére beleszeretett a játékba. – Azonnal éreztem, hogy szeretnék még többet játszani, és meg is alapítottuk a klubunkat, a Nimródot, amely a Magyar Footgolf Szövetség tagjaként működik lassan három éve.

2018-12-12-02

Arnold részt vett a 2016-ban megrendezett második világbajnokságon, ahol szembesülhetett azzal, hogy rövid idő alatt mekkorát fejlődött a sportág.

– Régóta sportolok, de ott döbbentem rá, hogy a fizikai felkészülés mellett mentális is kell, mert fejben fáradtam el igazán. Ez a játék napokon keresztül folyamatos koncentrációt igényel. Ebben is fejlődnöm kellett, ezen a téren sokat segített a feleségem. Most már heti kétszer tudok gyakorolni, és a versenyeztetésben, valamint az utaztatásban is kapok támogatást. Ezek együtt segítettek hozzá ahhoz, hogy javuljanak az eredményeim. A legutóbbi bajnoki fordulóban elért tizenegyedik helyem biztató a vb előtt.

Ráadásul könnyen lehet, hogy sokkal közelebb is lesz lehetősége játszani neki és az Alföldön élőknek, ugyanis Lakiteleken, a Népfőiskola Alapítvány területén megépül Magyarország és Európa első, kifejezetten footgolfra tervezett, 18 szakaszos footgolfpályája. – Javában zajlanak a munkálatok, és az első verseny lebonyolításának időpontját májusra tervezzük – árult el részleteket a folyamatban lévő projekttel kapcsolatban.

2018-12-12-03

Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. A 2012-ben Kisorosziban rendezett első világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. június 26., szerda, János és Pál napja van. Holnap László napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!