Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Az Irodalmi Színpad egykori tagjai találkoztak a Művelődési Házban + képek

2018-12-23-011969-1985 között működött az Irodalmi Színpad a lakiteleki művelődési házban. A kényszer megszüntetés után is összetartó tagok gyűltek össze csütörtökön, felidézve az évtizedekkel ezelőtti közös fellépéseket, kárpát-medencei utakat. Emlékeztek nemrég elhunyt társukra, Bakó Lászlóra is.A háború után egy ideig Lengyel Pálné, majd 1969-től 1985-ig Lezsák Sándor vezette Lakiteleken az irodalmi színpadot. A Kalevala esttől az Antológia estig számos színdarabot, irodalmi műsort mutattak be. A Tamási Áron: Énekes madár című, többször felújított színdarabbal eljutottak sok-sok településre, többek közt a Felvidékre is.

Az Antológia est után az akkori hatalom az irodalmi színpadot megszüntette, Lezsák Sándort népművelői állásából elbocsájtották, és egy ideig szünetelt a lakiteleki színjátszás. Azonban az irodalmi színpad tagjai közül voltak néhányan, akik a megszüntetés alatti időkben, és azóta is összetartottak.

2018-12-23-02
További képek


Így került sor a csütörtök esti találkozóra, 1985 óta először volt tervezetten irodalmi színpados találkozó a művelődési házban. A közös vacsora és beszélgetés után archív felvételekkel idézték meg az irodalmi színpad másfél évtizedes tevékenységét. Külön megemlékeztek Bakó László egykori tagtársukról, akitől idén ősszel búcsúztak közösen a lakiteleki temetőben.


lakitelekma.hu

 

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. június 26., szerda, János és Pál napja van. Holnap László napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!