Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

Az Irodalmi Színpad egykori tagjai találkoztak a Művelődési Házban + képek

2018-12-23-011969-1985 között működött az Irodalmi Színpad a lakiteleki művelődési házban. A kényszer megszüntetés után is összetartó tagok gyűltek össze csütörtökön, felidézve az évtizedekkel ezelőtti közös fellépéseket, kárpát-medencei utakat. Emlékeztek nemrég elhunyt társukra, Bakó Lászlóra is.A háború után egy ideig Lengyel Pálné, majd 1969-től 1985-ig Lezsák Sándor vezette Lakiteleken az irodalmi színpadot. A Kalevala esttől az Antológia estig számos színdarabot, irodalmi műsort mutattak be. A Tamási Áron: Énekes madár című, többször felújított színdarabbal eljutottak sok-sok településre, többek közt a Felvidékre is.

Az Antológia est után az akkori hatalom az irodalmi színpadot megszüntette, Lezsák Sándort népművelői állásából elbocsájtották, és egy ideig szünetelt a lakiteleki színjátszás. Azonban az irodalmi színpad tagjai közül voltak néhányan, akik a megszüntetés alatti időkben, és azóta is összetartottak.

2018-12-23-02
További képek


Így került sor a csütörtök esti találkozóra, 1985 óta először volt tervezetten irodalmi színpados találkozó a művelődési házban. A közös vacsora és beszélgetés után archív felvételekkel idézték meg az irodalmi színpad másfél évtizedes tevékenységét. Külön megemlékeztek Bakó László egykori tagtársukról, akitől idén ősszel búcsúztak közösen a lakiteleki temetőben.


lakitelekma.hu

 

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. január 23., szerda, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás