Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Lakiteleki Legendárium – pályázati felhívás

2019-01-22-01A lakiteleki nyugdíjasok részére korábban kiírt önéletíró pályázatunkat az idei esztendőben bővítjük – írja honlapján a Lakitelek Népfőiskola. Továbbra is várjuk akár a teljes életút leírását, akár a személyes életsors egy-egy izgalmas részletét. Várunk helyi anekdotákat, tréfás történeteket, vagy olyan helyi tragédiát, bűnesetet, amit megőrzött az emlékezet. Az alábbiakban javasolt címek, témakörök adhatnak segítséget:


Szüleim, nagyszüleim mesélték * Amikor én még kicsi voltam * Iskolai élmények * Baleset * Meggyógyultam * A véletlennek köszönhetem * Megismerkedésünk története * Rossz emlék * Jó emlék * Tűz volt * Jégverés * A legszebb nyaram * A legrosszabb nyaram * Kaláka * Katonaélet * Egy megszűnt munkahely története * Felépült a házunk * Megszületett a gyerekünk * Unokáim * Idősek otthona * Sportsiker * Színpados voltam * Először voltam külföldön * Citera * Szikra női kórus * Nyugdíj után * Lakiteleki focipályán* Mesterségem címere * Ekkora halat fogtam * A Tőserdőben * A helyi piacon * Boldog karácsony * Az én locsolóversem * Régi ünnepek, szokások * A legjobb barátom * Megsirattuk * Az első cigaretta * Így szoktam le a dohányzásról * Az én hobbim * Aki megtanított főzni * A templomban * (továbbiak)

A pályázat feltétele, hogy a leírt történet Lakiteleken élt vagy élő személyhez kötődjön. Egy pályázó több történetet, írást, vagy akár riportot is beküldhet. A terjedelmet nem korlátozzuk. A pályamunka beküldhető olvasható kézírással vagy nyomtatott formában.

A pályamunkákat a következő címre kell elküldeni, vagy a Lakitelek Népfőiskola portáján leadni: Lezsák Sándor, Lakiteleki Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.

Beküldési határidő: 2019. szeptember 12.

Eredményhirdetés: 2019. október 22.

Pályadíjak:
1. helyezett: 80.000 Ft
2. helyezett: 50.000 Ft
3. helyezett: 30.000 Ft és

15 db különdíj, 15.000 Ft-os pénzjutalommal.

A pályamunkákat felkért zsűri értékeli.


Lakitelek, 2019. január 22.


Lezsák Sándor
országgyűlési képviselő
a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke


nepfolakitelek.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos és Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!