Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Négyen kaptak helyi kitüntetést a március 15-i ünnepségen

2019-03-16-01Március 15-én 10 órakor a történelmi zászlók bevonulásával, majd a Himnusz hangjaival kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából tartott községi ünnepség a Templom parkban.Kiss Anita polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd a Szivárvány Óvoda Katica csoportja és az általános iskola 6. osztályos tanulóinak műsora következett az iskolai énekkar közreműködésével.

A hagyományokhoz híven az idei évben is a március 15-ei ünnepség keretein belül tették le esküjüket a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet újoncai. Az idei évben hét fiatal tett esküt. Ezt követően Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum történész-muzeológusa mutatta be a forradalom és szabadságharc térségünkben lezajlott eseményeit.

2019-03-16-02

A 2019. évben a Képviselő-testület döntése alapján négy kitüntető díj is átadásra került. Szél Zoltán részére a Lakitelek Közszolgálati Díja kitüntetést, id. Salánki Imre részére a Lakitelek Közbiztonságáért Díj kitüntetést, a Lakiteleki Ifjúsági Klub Egyesülete részére a Lakitelek Ifjúsági Díja kitüntetést, dr. Fincicky Sándorné részére a Lakitelekért Emlékérem kitüntetést adományozta a testület. A kitűntetéseket és a vele járó díszoklevelet Kiss Anita polgármestertől és Gondi Etelka jegyzőtől vették át a díjazottak.

2019-03-16-03

A díjak átadását követően Petőfi Sándor mellszobránál koszorúkat helyeztek el az önkormányzat és civil szervezetek, intézmények vezetői, valamint az óvodások és általános iskolás diákok nemzetiszín zászlókat és kokárdákat tűztek a kopjafa köré a hagyományőrző fiatalok eközben díszsorfalat álltak. Az ünnepséget a hagyományokhoz híven a Szózat zárta.

A megemlékezés térzenéjét a Lakiteleki Tűzoltózenekar biztosította.

A községi ünnepségen készült fotók megtekinthetők ide kattintva!lakitelek.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!