Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Zajlanak a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozó előkészületei

2019-03-18-012019. március 14-15-én zajlott a lakiteleki Népfőiskolán az idén is megrendezésre kerülő II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozójának egyeztető, szervezői megbeszélése. A tanácskozáson részt vett Szedlacsek Emília, az NMI szakmai igazgatója, Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke, Hegymegi Ildikó, a Magyar Tűzoltószövetség gazdasági vezetője, Biczó Miklós, az NMI rendezvényszervező központvezetője, valamint Madari Andor a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.


A Népfőiskola Alapítvány részéről a program megbízott szervezője, Belicza András vett részt a megbeszélésen.

A rendezvény programja szinte már véglegesnek mondható, a gálakoncert Kiskunfélegyházán kerül megrendezésre május 25-én, együttműködve Kiskunfélegyháza Önkormányzatával, mivel ezen a napon rendezik meg a Városalapítók Hete elnevezésű rendezvénysorozatot a városban. A találkozóra hat tűzoltózenekar érkezik a Kárpát-medence területéről, hogy megmutassa tudását és kapcsolatokat építsen egymással az összetartozás jegyében.

2019-03-18-02

A tavalyi évben a Népfőiskola társszervezőként biztosított helyet az első találkozó megrendezéséhez, valamint jelentős támogatással járult hozzá a rendezvény megvalósításához. Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány elnöke, az Országgyűlés alelnöke bízik abban, hogy a következő évben ezek a Kárpát-medencéből érkező, hagyományőrző tűzoltózenekarok Budapesten, az Andrássy úton felvonulva erősíthetik összetartozásunkat.

2019-03-18-03

A szervezői találkozó második napján a meghívott tűzoltózenekarok vezetői és karnagyai is bekapcsolódtak a beszélgetésbe. Szőke Ferenccel, a Lakiteleki Tűzoltózenekar karnagyával egyeztették a találkozó zenei programját, valamint technikai információkat kaptak a szervezők részéről. Március 15-én délelőtt együtt koszorúztak a résztvevők Lakiteleken, a település ünnepségén.

2019-03-18-04

Az ez évi II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozó május 24-26 között kerül megrendezésre.

2019-03-18-05
nepfolakitelek.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!