Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

A lakiteleki Bodó Richárd rackapörköltje lett a legjobb a kunadacsi falunapon

2019-06-03-01Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le szombaton a huszonötödik kunadacsi falunap. A település lakói kedvükre válogathattak a színes és változatos programkínálatból. A program összeállításakor a szervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy valamennyi korosztály megtalálja a kedvére valót.


A helyi óvodások, népdal- és tánccsoportok, zenekarok mellett neves előadók is színpadra léptek. A megyei önkormányzat „Összetartozunk” programja keretében a gyermekeket és a felnőtteket kézműves foglalkozások várták. A kunadacsiak a megismerkedhettek a mézeskalács-készítés és a gyöngyfűzés fortélyaival, megkóstolhatták a kézműves sajtkülönlegességeket és a település szárított zöldség és gyümölcskészítményeit. Az idei esztendőben sem maradt el a hagyományos főzőverseny, melyre az idén ötvenketten neveztek. A helyiek mellett a környező települések profi és amatőr szakácsai is a bogrács mellé álltak. A főzők három, pörkölt, hal- és vad, valamint egyéb kategóriában mérték össze tudásukat. Amíg készültek a finom falatok, közel 140 fiatal focista rúgta a bőrt a sportpályán. A második alkalommal megtartott megmérettetésen két korosztályban léptek pályára a kunadacsi és a környékbeli települések csapatai (eredményeket a cikk alján olvashat).

– A falunap hosszú évek óta összefogással, az összetartozás jegyében valósul meg. A településen élő emberek, családok, vállalkozások, mindenki segít abban, hogy a rendezvényünk minél magasabb színvonalú legyen. Az idei program még nagyobb hangsúlyt kapott, mivel nem csak a falunap negyedszázados évfordulóját, hanem településünk önállóvá válásának 70. évfordulóját is ünnepeljük – mondta el lapunk érdeklődésére Farkas Ildikó, a község polgármestere.

A falunap legkiemelkedőbb pillanata volt a kitüntetések átadása. Kunadacs Község Önkormányzata „Halcsik Antal Kunadacs Örökös Polgármestere” posztumusz elismerést adományozott az elhunyt Halcsik Antal családjának. A település képviselő-testülete az idei esztendőben „Szebb Kunadacsért” díjban részesítette Jáger Józsefnét, id. Dunai Lászlót, ifj. Bálint Jánost, id. Béni Imrét, valamint Berki Albertnét.

Halcsik Antal 1962-től 1998-ig tanácselnökként, majd polgármesterként irányította a község életét. Minden, ami egy új település kialakulásához kellett, az ő munkáját dicséri. Óvoda, iskola, kultúrház, orvosi rendelő, templomok, tornacsarnok, sportpálya, utcák kialakítása, aszfaltozása, víz-gáz, telefon, kábeltelevíziós hálózat kiépítése, a Kunadacs-Szabadszállás összekötő út megvalósítása, a megmaradt tanyavilág villamosítása.

Főzőverseny és a focitorna eredményei:
Abszolút első helyezés: Fodor Sándor Szabadszállás, csintovai kacsapörkölt kapros juhtúros csuszával

Pörkölt jellegű ételek:
I. Bodó Richárd Lakitelek, rackapörkölt
II. Huszár József Szabadszállás, pacal pörkölt
III. László Benjamin Szentkirály, pacal pörkölt

Hal- és vadételek kategóriában:
I. Simon János Kunadacs, vargánya gombás márványsajtos vaddisznótokány
II. Varga Zsombor Kunadacs, gombás vaddisznó pörkölt,
III. Kiss Gábor és Varsányi Lajos Kunbábony, pontyhalászlé

Egyéb bográcsos és tárcsás ételek kategóriában:
I. Fodor Sándor Szabadszállás, csintovai kacsapörkölt kapros juhtúros csuszával
II. Szávuly Levente Erdély Alsórákos, mics
III. Varga Levente Hetényegyháza, köcsögös kakas

Legjobb női szakács: Patakiné Sipos Erika Szabadszállás, pontyhalászlé

Legtehetségesebb ifjú szakács: Mezei Dávid Szabadszállás, nyúlpaprikás

Legvidámabb főző: Kerék Tamás Szabadszállás, birkapörkölt

Kunszentmiklós Város Önkormányzat külön díja:
– Kévés Sándor Kunszentmiklós, birkapörkölt,
– Herkó László Kunszentmiklós, birkapörkölt,
– Kiss Gábor és Varsányi Lajos Kunbábony.baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. szeptember 23., hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!