Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Másodszor találkoznak Kárpát-medencei önkéntes tűzoltózenekarok

nif-lakitelek15A Magyar Tűzoltó Szövetség a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvánnyal és a Nemzeti Művelődési Intézettel, valamint a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával együttműködve, a Magyar Országgyűlés elnökének fővédnökségével 2019. május 24–26. között Lakiteleken és Kiskunfélegyházán megrendezi a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót. Az eseményen idén három hazai és három külhoni tűzoltózenekar vesz részt.

A rendezvénynek ezúttal is kiemelt célja a magyarországi és a határon túli, magyarlakta régiókban működő önkéntes tűzoltózenekarok szorosabb együttműködésének támogatása, valamint a közös szakmai fórumok biztosítása. A találkozó révén a kuriózumnak számító önkéntes tűzoltózenekarok évszázados hagyományának őrzését, továbbadását is célul tűzték ki a szervezők. A megvalósítást támogatta a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap által.

Május 24–25-én, pénteken délután és szombaton délelőtt a találkozón résztvevő zenekarok zártkörű fúvószenész találkozója zajlik.

A felvonulással, bemutatókkal és koncertekkel színesített programok délután Kiskunfélegyházán kezdődnek. A Városháza előtti téren 14.45-től tűzoltózenekari felvonulás veszi kezdetét a kiskunfélegyházi mazsorett csoport felvezetésével a Kossuth Lajos úton. A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar 15.15-től a felvonuló csoportok tiszteletére fogadó zenét játszik a Városi Sportcsarnoknál. A 16.00 órától kezdődő gálakoncerten fellépnek a hazai és a külhoni tűzoltózenekarok is.

Közreműködők a fellépés sorrendjében:

Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara
Zentai Tűzoltózenekar
Mecseknádasdi Tűzoltózenekar
Homoródalmási Tűzoltózenekar
Fonyódi Tűzoltózenekar
Székelykeresztúri Tűzoltózenekar

A fellépő zenekarok koncertjei után idén is sor kerül a méltán népszerű, közel kétszáz fős közös produkcióra, melyben a fellépő tűzoltózenekarok közösen játsszák el a Losonci, a Fejérvári és a Szamosmenti indulót.

A II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekari Találkozót a 2019. május 18–26. közötti Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál programsorozat keretében tartják meg a szervezők. A fesztivál további részleteiről a város honlapján tájékozódhatnak.MTI

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. szeptember 23., hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!