Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Félegyházán találkoztak az önkéntes tűzoltózenekarok

2019-05-29-01A tűzoltózenekarok látványos főutcai felvonulásával kezdődött a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Fesztiválja szombaton Kiskunfélegyházán. Az eseményen idén három hazai és három határon túli tűzoltózenekar vett részt.A Városalapítók napi programsorozat keretében rendezte meg a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Fesztiválját a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Nemzeti Művelődési Intézettel, valamint a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával közösen. A fesztivál résztvevőit Csányi József polgármester köszöntötte, majd Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke szólt a vendégekhez. Elmondta, a tűzoltóknak nagyon fontos az a jelmondat, hogy Istennek dicsőség – egymásnak segítség. Ennek a szellemében élnek és segítenek.

Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője elsőként a rendezvény fővédnökének, Kövér László házelnöknek az üdvözletét tolmácsolta. Utána arról beszélt, hogy nagyon nagy jelene, múltja és jövője van a rezesbandáknak. – Ezek olyan zenekarok, melyekben nemzedékek tudnak együtt muzsikálni. Ennek a rendkívül nagy hagyománynak erős kormányzati támogatással komoly jövője is van.

Azon leszünk, hogy a jövőben is lehetőséget adjunk a Kárpát-medencében a helyi zeneszerető közösségeknek, hogy megteremtsük a lehetőségét annak, hogy legyen hangszer, legyen képzés, legyen jó muzsika – fogalmazott Lezsák Sándor. Hozzátette, ez a fesztivál olyan kapcsolatteremtő lehetőség, amelyre itt a Kárpát-medencében nagyon nagy szükség van. Ez is az összefogásnak egyik lehetősége.

2019-05-29-02

Az első ilyen fesztivált és szakmai konferenciát tavaly a Lakitelek Népfőiskolán rendezték meg. A záróesemény pedig 2020-ban a Magyar Tűzoltó Szövetség 150 éves évfordulóján Budapesten lesz. A fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a hazai és a határon túli önkéntes tűzoltózenekarok számára. A szervezők azt szeretnék, ha szorosabb együttműködés alakulna ki az önkéntes tűzoltózenekarok között. A fesztivál jó alkalom arra, hogy a fúvószenei élet képviselői találkozzanak, megismerkedjenek egymással és eszmét cseréljenek a tapasztalataikról.

A félegyházi felvonuláson és az azt követő hangversenyen fellépett a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekara, a Zentai, a Mecseknádasdi a Homoródalmási, a Fonyódi, valamint a Székelykeresztúri zenekarok voltak. A fellépő zenekarok koncertjei után idén sem maradt el a méltán népszerű, közel kétszáz fős közös produkció, melyben a fellépő tűzoltózenekarok közösen játszották el a Losonci, a Fejérvári és a Szamosmenti indulót.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. szeptember 23., hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!