Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Műfordítói és országismereti táborokat rendeznek Lakiteleken

nepfoiskolaA jelentkezők megismerhetik több ország irodalmát és történetét, elmélyíthetik nyelvtudásukat és fordítói ismereteket is szerezhetnek. Műfordítói és országismereti táborokat tart a Lakitelek Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány, a Tolsztoj Társaság, valamint a Magyar Írószövetség augusztusban – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az MTI-vel.

A belarusz-magyar, a kazah-magyar, koreai-magyar és a mongol-magyar országismereti táborokat 35 évnél fiatalabbak számára szervezik, akik megismerhetik az adott ország irodalmát és történelmét, a belarusz, a kazah, koreai és a mongol kultúra sajátosságait és az adott nyelvek alapjait is.

A magyar-orosz és orosz-magyar, valamint a mongol-magyar műfordítói táborokban a jelentkezők előadásokat hallgathatnak a kortárs orosz, illetve mongol irodalomról és kultúráról. A kiscsoportos foglalkozások keretében pedig a magyar szövegek orosz, illetve az orosz és mongol szövegek magyar nyelvre fordításának elméletével, valamint gyakorlatával ismerkedhetnek meg – mondta Lezsák Sándor.

A Lakitelek Népfőiskola alapítója kiemelte: a táborok keretében az adott ország nyelvét jól ismerő magyar egyetemisták és külföldi diákok közösen fejleszthetik tovább nyelvtudásukat és szerezhetnek újabb ismereteket.

A résztvevő fiatalok neves szakemberek irányításával ismerkedhetnek meg a műfordítás mesterségével, szakmai fogásaival.

Lezsák Sándor szólt arról is, hogy az augusztus 25. és szeptember 1. között zajló országismereti táborokba egy legalább háromezer karakterből álló esszével, valamint a Lakitelek Népfőiskola honlapjáról letölthető jelentkezési lappal lehet nevezni.

A magyar-orosz és orosz-magyar műfordítói táborba egy-egy legalább nyolcezer karakterből álló, magyarról oroszra, illetve oroszról magyarra fordított szépirodalmi szöveggel, míg a mongol-magyar műfordítói táborba egy minimum háromezer karakter terjedelmű mongolról magyarra fordított szépirodalmi szöveggel vagy egy esszével és a nevezési lappal jelentkezhetnek az érdeklődők.

A táborok térítésmentesek, a nyertes pályázók számára a szervezők a képzések teljes idejére szállást és étkezést biztosítanak.

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje május 31-e. A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a nyerteseket június 9-éig értesítik a lehetőségről.


MTI

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2019. szeptember 23., hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!