Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Kutyákat hagytak étlen-szomjan egy tőserdei nyaralóban

2019-07-21-01Lelépett az albérlő és még a kutyáit is felügyelet nélkül, étlen-szomjan hagyta egy lakiteleki nyaralóban. Az állatok csak azért maradtak életben, mert az üdülőszomszédok etették, itatták őket. A hetek óta magukra hagyott kutyák egyike nagyon rossz egészségi állapotban van, fülei véresek az élősködőktől. A nyaraló tulajdonosa azonban nem tud mit kezdeni az elárvult állatokkal.

 

Egy tőserdei nyaralóban hagytak magukra egy német juhász- és egy másik, nagy testű keverék kutyát. Az ingatlan tulajdonosa, Sinkóné Baranyi Julianna értetlenül áll az eset előtt. Mint mondta, albérlője nemcsak a kutyákat, hanem adósságot és hatalmas rendetlenséget is hagyott maga után.

– Amikor itt laktak az albérlők, akkor is láncra voltak kötve a kutyák, és éheztették őket – állítja Sinkóné, aki hiába hívja telefonon, nem tudja elérni az ebek gazdáját. Sinkóné, a nyaraló kecskeméti tulajdonosa elmondta, nem tudja magához venni a gazda nélkül maradt kutyákat, hiszen sem pénze, sem helye nincs ekkora ebek eltartásához és nem tud mindennap kijárni az állatokhoz Kecskemétről Lakitelekre, ezért a kutyák elhelyezése ügyében a lakiteleki önkormányzathoz és a Mentsvár Alapítványhoz fordult segítségért, de hiába, mindenhol elutasították – nyilatkozta lapunknak a pórul járt nyugdíjas asszony, aki végső elkeseredésében fordult szerkesztőségünkhöz.

Azt is elmondta, a rendőrségen is tett feljelentést a megszökött albérlő ügyében. A két kutya egyébként nagyon jámbor és szeretetre éhes, Sinkóné abban bízik, hogy olvasóink segítségével megnyugtató megoldás születik a jövőjüket illetően.

2019-07-21-02

A gazda nélkül maradt kutyákkal kapcsolatban szerkesztőségünk is felkereste a Mentsvár Alapítványt, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jelenleg költözés miatt nem tudják befogadni az elárvult ebeket.


Bírságot szabhat ki a jegyző

Az önkormányzattól is tájékoztatást kértünk arról, hogy mi a teendő ilyen esetben. Megtudtuk, nemcsak a nyaraló tulajdonosa, de a szomszédok is tettek már bejelentést a kutyák rossz körülményei miatt. Ugyanakkor a környékben nyaralók attól is tartanak, hogy a két kutya a közterületre is könnyedén kijuthat. A jegyző írásban szólította fel Sinkóné Baranyi Juliannát, hogy mivel az albérlő személyét nem nevezte meg, az ingatlan tulajdonosának a kötelessége gondoskodni a kutyákról. Ha ezt nem teszi meg, akkor hatósági eljárás keretében közigazgatási bírságot szabhat ki az önkormányzat a közösségi együttélés szabályainak megsértése miatt.

 


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2020. július 05., vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!