Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Lezsák Sándor: A Lakiteleki Konzultáció eredményéről és az önkormányzati választásról

lezsak-2018janEzúton is köszönöm mindazoknak, a Lakiteleken élők többségének, hogy szóban, SMS üzenetben, levélben értékelték a Konzultáció Lakitelekért címmel minden lakásba postán elküldött kérdőívet.
A több mint félezer visszaküldött kérdőívet összesítettük:

- A válaszadók 96%-a gondolja úgy, hogy a Holt-Tisza rehabilitációja kiemelt figyelmet kapjon annak érdekében, hogy Lakitelek a térség egyik kiemelt turisztikai központjává válhasson. 

- A kérdőívet kitöltők több mint 96%-a támogatja azt, hogy további, Lakiteleket és a környező településeket összekötő kerékpárutak épüljenek ki. 

- A válaszadók közel 88%-a szerint több, a lakosság és a pihenni vágyók igényeit egyaránt figyelembe vevő kulturális programokra és fesztivál jellegű rendezvényekre van szükség. 

- A megkérdezettek közel 100%-a támogatja a a 44-es főút felújítását és fejlesztését. 

- A válaszadók majdnem 98%-a egyetért azzal, hogy az önkormányzatnak kiemelten kell támogatnia a lakitelekieknek munkát adó, helyi vállalkozásokat. 

- Lakitelek vízelvezetési rendszerének helyreállítását és korszerűsítését a válaszadók több mint 97%-a tartja kiemelten fontosnak. 

- A kérdőívet visszaküldők 89%-a gondolja úgy, hogy kiemelten fontos a község bel- és külterületi útjainak korszerű, az évszaknak és időjárásnak megfelelő rendbetétele, karbantartása és felújítása. 

- A válaszadók 96%-a támogatja azt az elképzelést, hogy a lakiteleki gyermekek megfizethető, egészséges alapanyagokból készült, jó minőségű, helyi termelőktől származó ételt kapjanak, amit megfelelő körülmények között tudnak elfogyasztani.

- A kérdőívet kitöltők több mint 94%-a egyetért azzal, hogy a Lakitelekért dolgozó önkéntes és civil szervezeteknek megfelelő támogatást kell biztosítani. 

- A válaszadók több mint 93%-a azt szeretné, hogy Lakitelek kulturális intézményének neve ismét Petőfi Sándor Művelődési Ház legyen. 

- A kérdőívet visszaküldők több mint 90%-a szerint a jövőben, a község múltját és hagyományait érintő döntéseket az itt élők megkérdezésével hozzon meg a mindenkori önkormányzat. 

- A válaszadók csaknem 100%-a úgy gondolja, hogy a térség országgyűlési képviselőjének és a település mindenkori önkormányzatának szoros együttműködése a falu érdekét szolgálja.

Köszönöm, hogy ezzel segítették képviselői munkámat. Ez kiegészítette és megerősítette A Mi Tiszánk című, folyamatosan bővülő programomat.

Az önkormányzati választáson el akarjuk kerülni a helybéli pártcsatározást, ezért a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum polgármesterjelöltet, önkormányzati képviselőjelöltet nem állít.

Azt a független polgármester- és az általa megnevezett önkormányzati jelölteket támogatom, akikkel a következő öt esztendőben, a lakiteleki Népfőiskola fejlesztésének többszörösét tudjuk kormányzati segítséggel Lakitelekre és környékének fejlesztésére fordítani. Ez magában foglalja a Holt-Tisza és környékének rehabilitációját, a Tősfürdő fejlesztését, a turisztikai vonzerő növelését, a 44-es főút felújítását, a Lakitelek-Szentkirály kereszteződésnél körforgalom kiépítését, további kerékpárutak építését, a bel- és külterületi utak felújítását, a játszóterek korszerűsítését, a civil szervezetek, egyesületek, közösségek önfeláldozó munkájának kiemelt támogatását, a helyi értékek további feltárását, rangjukhoz méltó bemutatását, a polgárőrök és önkéntes tűzoltók, valamint a rendvédelmi szervek fokozottabb anyagi megbecsülését, a Lakiteleken élők szolgálatában álló intézmények igény szerinti felújítását, eszközállományuk fejlesztését.

Megújuló képviselői programom a templom és iskola szellemiségével kívánja hatékonyabban segíteni a katolikus egyháztanács és a református presbitérium munkáját. A közjó érdekében illeszkedik programom a kormányzat családtámogatási rendszeréhez, a babaváró és a nagyacsaládosokat támogató programokhoz. Kormányzati támogatást mozgósítok a helybéli - már működő és a kezdő - vállalkozók megerősítése érdekében. Kiemelt feladat a sportegyesület hatékonyabb támogatása, új sportágak lehetőségeinek megteremtése.

A jövőben még nagyobb arányban segítjük a tehetséges helybéli fiatalok (általános iskolások, középiskolások, szakmát tanulók és egyetemisták, főiskolások) tanulmányait.

Erősen szükség van a helybéli “hosszabb ideje fiatalok” tapasztalataira, tanácsára, ezért olyan tanácsadó testületet kell működtetni, ahol a kormányzati támogatással megvalósuló nagyberuházások előtt is legyen lehetőség, akár a belterületen, akár a tanyavilágban, akár az üdülőterületen élők véleményét, többségi akaratát érvényesíteni.

Abban bizakodom, hogy olyan polgármestert, képviselőtestületet választ október 13-án Lakitelek, akik nem rágalmakkal, hazugságokkal rongálják a helyi közéletet, hanem nyugalmat akarnak és a helyi életkörülmények javításáért dolgoznak együtt az országgyűlési képviselővel.

Nekem, nekünk Lakitelek az első!

Köszöni figyelmüket és támogatásukat: 

Lezsák Sándor 

Lakitelek országgyűlési képviselője

2019. szeptember 5.


lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2020. július 05., vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!