Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

2020-ban megújulhat a Kapásfalu és Tőserdő közötti út

2019-09-19-01A Magyar Közút megyei igazgatójának közlése szerint várhatóan 2020-ban felújításra kerül a kapásfalusi út. A Lezsák Sándor országgyűlési képviselőhöz intézett több helyi megkeresést követőn, így kormányzati forrás bevonásával javulhatnak a kapásfalusiak életkörülményei, és könnyebb lehet a Tőserdő megközelíthetősége is.


Szeptember 19-én tartották a Bács-Kiskun megye 4. számú országgyűlési választókerület polgármestereinek találkozóját Kiskunfélegyházán. A Lezsák Sándor kezdeményezésére összehívott tanácskozás egyik vendége dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója volt, aki bemutatta a megyei közutak helyzetét, kiemelve a választókerület településeit.

A felújításokat illetően elhangzott, hogy a Magyar Falu Program 2020. évi fejlesztései közé beemelésre kerül a 4505-ös számú, azaz a Kapásfalu és Tőserdő közötti út felújítása is. Ezt a felújítást Lezsák Sándor országgyűlési képviselő javasolta a Magyar Közútnak, tolmácsolva több kapásfalusi és lakiteleki érintett lakos hozzá intézett kérését.

A beruházás 2020-ban kezdődik, 1,648 km útszakaszt érint, és várhatóan 238.350.000 Ft bekerülési költséggel számolnak.

2019-09-19-02

A felújítást követően megszűnhet az a méltatlan állapot, hogy a Kecskemétről és más térségekből Lakitelekre, illetve a Tőserdőbe érkező turisták kifejezetten rossz úton közelítsék meg a Holt-Tisza partját.

A kapásfalusi út mellett, még 2019-ben megújul szintén a Magyar Falu Program forrásából Tiszaalpáron a tiszaújfalusi út egy része, 2020-ban pedig annak teljes szakaszát be is fejezik. Emellett 2021-ben Orgovány térségében is megújul egy útszakasz ebből a támogatási formából.lakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2020. október 22., csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!