Keresés

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági apró

  • Keresek beugrós és kisegítői állást Lakitelken.. Hívjon bizalommal :06 70/3283309 Kérésre fényképes ...

    további hirdetések...

 

facebookLike

 

katolikus


Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!

ÖKO-kalandra hívogat a Tisza nagykövete + KÉPEK

velocipedKét velocipéd kerékpárossal is találkozhattak a Tiszaalpár és Tiszakécske között közlekedők. A nagy kerekű kerékpárokat Hídvégi-Üstös Pál, a Tisza nagykövete és Halápi Sándor velocipéd világbajnok tekerte. Ezerkétszáz kilométert teker nagy kerekű kerékpárján Hídvégi-Üstös Pál, hogy a Tiszavölgy legnagyobb ÖKO-kalandtúrájára hívja a gyerekeket és a felnőtteket.

Április 27-én indult a Tisza felső-magyarországi határától a folyó bal oldalán. Letekert Szegedig, majd pedig a jobb partján indult visszafelé.

Hétfőn Tiszug volt a végállomás, pénteken pedig Tiszakécske. Tiszaalpáron Vancsura István polgármester és Kacziba Sándor önkormányzati képviselő fogadta a kerékpárost. Hídvégi-Üstös elmondta, hogy öt hétvégén rendezik meg az ÖKO-kalandtúrát. Az elsőt Tiszabecs-Záhony között, június 8-10-ig, amelyre minimum négy, maximum 12 fős csapatokat várnak.

A három nap alatt a résztvevők megismerkedhetnek a környék nevezetességeivel, helyi termékeket fogyaszthatnak, mindezt ingyen, csak az oda és hazautazást kell finanszírozni. A második hétvége útvonala Záhony és Tokaj július 6-8-ig, a harmadik Tokaj-Tiszafüred július 27-29 között, a negyedik Tiszafüred-Szolnok augusztus 24-26, az ötödik pedig Szolnok-Szeged között szeptember 7-9-ig.

2012-05-14
További képek

Tiszaalpárt elhagyva Lakitelek és Tiszaalpár között Hídvégi-Üstös Pál találkozott a tiszakécskei Halápi Sándorral, aki kétszeres velocipéd világbajnok, és együtt folytatták útjukat. Lakiteleken a művelődési ház előtt várták őket a gyerekek és Dávid Orsolya programszervező, aki fel is ült Halápi Sándor nagykerekű kerékpárjára.

Ez idő alatt a Tisza nagykövete, átöltözött magyaros ruhába. Csizmát húzott, fehér inget vett fel, sapka helyett kalapot tett a fejére, így indultak tovább. Kerekdombon ismét gyerekek várták őket, akik egészen Tiszakécskéig kísérték a velocipédeseket. A városháza előtt Kovács Ernő polgármester fogadta a bringásokat, majd a tanácskozó teremben beszélt Hídvégi-Üstös a Tiszavölgy legnagyobb ÖKO-kalandjáról.


Szentirmay Tamás

baon.hu

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2018. december 19., szerda, Viola napja van. Holnap Teofil napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás