Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Összevont orvosi ügyelet helyett központi lesz

voroskeresztSokba kerülnének az ápolónők - Megszünteti az összevont orvosi ügyeleti ellátását az önkormányzat. Helyette központi orvosi ügyeleti rendszerbe léphet be a település. Mindössze két éve működik jelenlegi formájában a Tiszamenti Összevont Ügyeleti Társulás, négy település – Lakitelek, Tiszaalpár, Szentkirály és Tiszaug –részvételével.


A gesztorságot Lakitelek vállalta, és 2006. január 1-től már nem csak hétvégeken, de hétközben is közös volt az ügyelet, az érintett településeken. A rendszernek azonban akadtak hibái is.

 

Többek között az is, hogy az ügyeleten nem volt ápolónő, amit kifogásolt a megyei tisztifőorvos. Levelében azt kérte a gesztortól, hogy erre rövid időn belül keressenek megoldást. Az ápolónők foglalkoztatása, akik éjszaka az ügyeletes orvos mellett teljesítenének szolgálatot, nem kevés pénzbe kerülne, becslések szerint, minimum hatmillió forintba. Ezt az összeget a községeknek kellene előteremteni. Legutóbbi testületi ülésükön a lakitelekiek úgy döntöttek, hogy kezdeményezni fogják a Tiszamenti Összevont Ügyeleti Társulás megszüntetését, az érintett települések felé.

Arról is döntés született, hogy az orvosi ügyeleti ellátás biztosítására tárgyalásokat folytatnak az Emergency Service Kft-vel, tiszakécskei központi ügyeletben való részvételre. Ez a megoldás sokkal olcsóbb lenne, a jelenleginél. Az egyetlen hátráltató tényező az, hogy a lakitelekieknek Tiszakécskére kellene átjárni ügyeletre. Ez a variáció leghamarabb április elsejével valósulhatna meg. Mivel a testület kezdeményezte a jelenlegi társulás megszüntetését, a többi településeknek is dönteni kell abban, hogy milyen megoldást választanak. Addig míg nem születik döntés a központi ügyelet ellátásra, a lakiteleki önkormányzat megpróbál az ápolói feladatok ellátására megfelelő szakembereket keresni.


(Megjegyzés: További részletek a hamarosan megjelenő Lakiteleki Újság képviselő-testületi rovatában.)


Szentirmay Tamás
baon.hu

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2020. július 05., vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!