Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Munka és család mellett tanulnak

nepfoiskolaKékszalagot tűztek fel a tizenkettedikesek mellére a tizedik osztályosok. Jelezvén, ők már végzősök. Közülük többen is családanyák és családapák. A munka mellett tanulnak, a nyár elején érettségiznek. Nem könnyű a munka, a család mellett még tanulni is kell. Sokan mégis vállalkoznak arra, hogy megszerzik az érettségit.


A kecskeméti Németh László Gimnázium kihelyezett tagozata Lakiteleken, a népfőiskolán működik. Minden második évben indítanak osztályt azoknak, akik úgy érzik, hogy szükségük van még a tanulásra. A jelentkezők száma mindig több, mint a végzősöké. Sajnos, sokan lemorzsolódnak, akik azonban kitartanak, megszerzik az érettségi bizonyítványukat.


Most huszonkét diák kapott kékszalagot. Rájuk az elkövetkezendő hónapokban még kemény tanulás vár. A tegnap (szombat) esti szalagtűző bálon nem csak táncoltak, de Heltai Jenő: Néma levente című művéből is előadtak egy részletet. A családtagok, az ismerősök büszkék lehettek arra, hogy anyunak, apunak, a jó barátnak még arra is jutott ideje, hogy színészi képességét is megcsillogtassa. A vacsora után hajnalig tartott a bál.

 

Szentirmay Tamás
baon.hu

 

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2020. július 05., vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!