Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

A Laki nyerte az örökrangadót

LTE 148x199Vasárnap Tiszaalpáron örökrangadót rendeztek a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában, hiszen az Alpár vendége a Lakitelek volt. Bár ezen a rangadón nincs papírforma, ezúttal nem borultak a tabella alapján előre kalkulálható esélyek, a tavasszal remek formába került vendégcsapat megnyerte a mérkőzést.Sok hibával kezdtek a csapatok, rengeteg volt a lecsúszott labda, a találkozó elején nem alakult ki folyamatos játék. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Erős Gábor lépett ki jó ütemben a leshatár mögé, egyedül vezethette a kapusra a labdát, az azonban megpattanhatott előtte a füvön, mert gyatrán a bal alsó sarok mellé gurított. Ezt követően fölénybe kerültek a vendégek. Helyzeteket ugyan nem dolgoztak ki, de egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a hazaiakra. Ez a fölény a félidő derekáig tartott, akkor a Tiszaalpár a mezőnyben is felvett a lakitelekiekkel a versenyt. A hazai csapat a 29. percben veszélyeztetett először, akkor Surányi lőtt kapura jó húsz méterről, de Balla, akinek gyakorlatilag először volt dolga a mérkőzésen, előrevetődve biztosan hárított. Négy percre rá hatalmas helyzet alakult ki újra a vendégek kapuja előtt. Egy jobbról betekert labdánál Steklácsnak nem sikerült fölszabadítania, az erőszakos Borsi elé került a labda, ő azonban nagy helyzetben, középről, tizenegy méterről csúnyán a kapu fölé lőtt. Nagy helyzet volt! Két perccel a félidő lefújása előtt ismét Erős veszélyeztetett. Egy jó ütemű kiugratást követően jobbról tört be a 16-oson belülre, ám az akciót egy életképtelen lövéssel fejezte be.

A második játékrészben mindössze négy percet ellett várni a gólra. Akkor Sáfár ívelt be balról szögletet, és a berobbanó Kovács Jácint fejelt közelről a kapu bal oldalába. 0–1. Kilenc perccel később Erős növelhette volna az előnyt, a félpályánál kilépett, egyedül indulhatott meg a hazai kapu felé, ám mivel hosszan szöktette magát, a remek ütemben kilépő Turi tisztázni tudott előle.

Fogcsikorgatva küszködött az Alpár, ziccereket ugyan nem sikerült kidolgoznia, de látszott, hogy amíg csak egygólos a vendégelőny, addig még meddőnek ható nyomásból is bármikor begyömöszölheti az egyenlítő gólt a hazai csapat. A 68. percben tovább csökkentek a hazai esélyek, mivel Fábián megkapta a második sárgáját, és így a pirosat is felmutatta a játékvezető. A 70. percben egy balról beadott labdát követően a megyei válogatottba is bekerült Erős lőtt kapásból a jobb sarok irányába, Turi nagyot vetődve, bravúrral hárított. A hátralévő húsz percben tíz emberrel is tovább erőlködött, próbálkozott a Tiszaaalpár, nem tett le a kontrákról a Lakitelek, ám igazi ziccer nem alakult ki, az eredmény már nem változott. A találkozó végén a hazai Bárdos is a kiállítás sorsára jutott. Megérdemelt győzelmet aratott a Lakitelek, a hazai közönség ugyanakkor a lefújás után elsősorban a lapok – véleménye szerint a mérkőzés képét nem tükrözően igazságtalan – elosztását kérte számon a játékvezetőn.

Tiszaalpár–Lakitelek 0–1 (0–0)

Tiszaalpár, 100 néző. Vezette: Nagy A. Maczelka, Csík)
Tiszaalpár: Túri – Nagy-Gál (Bárdos), Németh, Surányi, Dömötör, Borsi, Fábián Zs., Pásztor, Nemes (Czimer), Kása, Fábián R. Edző: Dudás Gy.
Lakitelek: Balla – Kovács J., Seres (Kovács L.), Sáfár, Győri, Steklács, Subicz, Kovács M., Erős (Hojsza), Rózsa (Tombácz), Tamásy. Edző: Magyar Attila
Gól: Kovács J. 50. Piros lap: Fábián R. 68., Bárdos 94.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

Névnap

Ma 2019. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!