Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés

Kiharcolta az ezüstmeccset a Lakitelek

LTE 148x199Örökrangadót vívtak a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, hiszen a Tiszaalpár a Lakiteleket fogadta. A hazai csapat számára már nem volt igazi tétje a mérkőzésnek, a vendégek számára annál inkább, hiszen tudható volt, hogy győzelem esetén a záró fordulóban ki-ki meccset játszhatnak az SC Hírös-Éppel az ezüstéremért. A Tiszaalpár mindent elkövetett, de nem tudta megakadályozni a papírforma érvényesülését.


Rögtön a kezdősípszó után óriási nyomást gyakorolt a Lakitelek a hazaiak kapujára. Körbelövöldözték a kaput, a 9. percben viszont egy veszélyes hazai kontra ment végig a pályán, Gaál Márk iramodott meg egy szerzett labdával a bal oldalon, egészen a 16-osn belülre menetelt, bepassza azonban elakadt a vendégvédőkben. Két percre rá ismét Gaál veszélyeztetett balról, ezúttal Balla mentett. Tovább nyomott a Lakitelek, igazi ziccer nélkül. A 18. percben Győri küldött meg egy életerős bombát egy pattanás után, 25 méterről, a labda a jobb alsóba tartott, de Túri nagy vetődéssel szögletre mentett. Négy percre rá a hazai Hekkel küldött meg egy szabadrúgást negyven (!) méterről a lakiteleki kapu irányába, a kapu előtt kellemetlenül megpattanó labda a bal alsóba tartott, Balla bravúrral védett. Két percre rá egy hazai szabadrúgás tekeredett veszélyesen a hosszú fölső sarok irányába, Balla ezúttal is a helyén volt. A 30. percben megszerezte a vezetést a Laki. Szabadrúgást végezhette el a vendégek jobbról, 25 méterről. Bal lábas szög volt, mégis Huber futott neki a labdának, és jobbal a bal alsóba tekert, 0–1. Három veszélyes vendég lövés után a hazaiak is a kapuba találtak, csakhogy lesről. A félidő utolsó percében Farkas emelte remek ütemben a kiugró Illés elé a labdát, ő a kapujából talán egy kissé túl korán kifutó Túri felett a kapuba emelt, 0–2.

A második játékrész elején érezhetően mindent egy lapra tett fel a hazai csapat. Az 51. percben egy előre vágott labdára hárman is rajtoltak, a labda végül a vendég kapu bal sarka mellett hagyta el a játékteret. Megbontani nem nagyon sikerült a Laki védelmét, de mindent elkövettek a hazaiak a szépítésért. A 69. percben Nagy-Gál vette le mellel a labdát, és eresztett meg nagy lövést, Balla ezúttal is védett. A 80. percben Hencz remek előreívelését követően Győri került helyzetbe, Túri azonban kifutva mentett. Két percre rá eldőlt a mérkőzés. A sokadik vendég kontra futott végig a pályán, Farkas tette ki balra a labdát, Győri pedig balról, éles szögből, jobbal tekert a hosszú sarokba, Túri csak érinteni tudta a labdát. 0–3. A 87. percben egy újabb remek előrevágott labda szállt az alpári kapu felé, Illés egyetlen érintésével a bal alsó sarokba passzolt, 0–4. Egy perccel a lefújás előtt Borsi tört kapura, remekül fedezte a labdát, majd nagyot esett, a játékvezető előbb továbbot intett, majd miután észrevette az asszisztense határozott jelzését, 11-est ítélt a hazaiak javára. A büntetőt a sértett a kapu közepébe gurította, 1–4. Megérdemelten győzött a Lakitelek a hatalmas erőbedobással küzdő hazai csapat ellen.

Tiszaalpári SE–Lakiteleki TE 1–4 (0–2)

Tiszaalpár, 250 néző, vezette: Baráth Gábor (Friebert Ágoston, Erdélyi Ádám)

Tiszaalpár: Túri – Németh (Czimer), Palásti (Fekete) Surányi, Gaál, Borsi, Timafalvi, Pásztor, Hekkel, Nagy-Gál, Fábián. Edző: Kádár Tibor

Lakitelek: Balla – Kovács Jácint (Kovács László), Kasza, Sáfár, Hencz, Győri, Erős (Illés), Subicz, Farkas, Huber, Tamásy. Edző: Sáfár Sándor

Sárga lap: Fábián a 70. percben.

Gól: Borsi a 89., illetve Huber a 29., Illés a 38. és a 87., Győri a 82. percben.

Kádár Tibor, a Tiszaalpár edzője: – Az első jó huszonöt percben partiban voltunk a Lakitelekkel, aztán gyorsan bekaptunk két elkerülhető gólt, és azzal lényegében sajnos el is dőlt a mérkőzést. Véleményem szerint egy száz százalékos 11-est nem kaptunk meg 0–0-nál, ha az bemegy, talán egészen más lett volna a meccs kimenetele. A második félidőben már nem tudtunk felnőni a feladathoz, hogy kiegyenlítsünk. A csapatom küzdőszellemével elégedett vagyok.

Sáfár Sándor, a Lakitelek edzője: – Harcos hazai csapat fogadott minket, küzdöttek, hajtottak, egyetlen pillanatra sem adták fel a küzdelmet. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, hogy egy ennyire rossz minőségű pályán is sikerült egy jó, motivált ellenféllel szemben magabiztosan győznie.


baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

Névnap

Ma 2019. szeptember 23., hétfő, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!