Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Lakiteleken örülnek a bronznak

LTE 148x199A Lakitelek a 2018/19-es szezonban az őszi idényzáró hatodik helyezését követően remek tavasszal végül a bronzérmet szerezte meg a bajnokságban. Az egyesület elnök­helyettesével, Szentirmay Tamással beszélgettünk.
– A bravúrcélt – amit télen tűzte­tek ki magatok elé –, a harmadik helyet elértétek. Elégedettek vagytok az idei teljesítménnyel?
– Ha egy mondatban akarnék válaszolni, akkor azt felelném, hogy maximálisan. Kicsit bővebben kifejtve azonban el kell mondani, hogy a bajnokság nem úgy indult, ahogyan szerettük volna. Bár az első mérkőzésen nyertünk a nagy rivális Tiszaalpár ellen és utána döntetlent játszottunk a Hírös Éppel és a KLC-vel, de kikaptunk az Izsáktól, a Kerekegyházától, a Kiskunmajsától, a Kunszállástól és a Helvéciától is, és csak a Nyárlőrinc és a KHTK II. ellen sikerült begyűjteni a három pontot. Ennek az eredménye az lett, hogy a tizedik forduló után a 9. helyen álltunk. Ezután összekapta magát a társaság, és az őszi forduló végén feljöttek a 6. helyre. A télen aztán kemény alapozást vezényelt Sáfár Sándor edző, aminek meg is lett a következménye. Valamennyi edzőmeccset nagy gólkülönbséggel nyertek a fiúk, és csak egy döntetlent játszottak. A tavasszal pedig csak a Kerekegyházától és a Hírös Ép-től kaptunk ki.

– Kik voltak a csapat húzóemberei? Érdemes-e valakiket kiemelni a teljesítményük alapján?
– Nem szívesen emelnék ki senkit sem, mert a labdarúgás csapatsportág. Lehetnek benne húzóemberek, de ha a csapat játszik rosszul, akkor elmennek a mérkőzések. Éppen ezért mi a játékosokra bíztuk, döntsék el ők, hogy ki volt a 2018/2019-es bajnokság legjobb lakiteleki labdarúgója. Ők Győri Sándort választották. A bajnoki évet záró vacsorán Sanyi meg is kapta a teljesítményéért az elismerést.

– Milyen a keret összetétele?
– Nekünk mindig is az volt a célunk, hogy helyi fiatalokat építsünk be a csapatba. Gyakorlat nálunk, hogy az U19-es gárdából az, aki már olyan szinten van, hogy képes lehet a felnőttben is teljesíteni, akkor az menjen is fel oda. Természetesen a keret gerincét tapasztaltabb játékosok alkotják, de vannak fiatalok is. Példának említeném Kasza Zsoltot, aki még csak szep­temberben lesz tizenhét éves, de már több alkalommal is játszott a felnőttek között kezdőként is. A régebb óta játszó labdarúgóknak az is a feladata, hogy segítsék a fiatalokat, és ha valami nem úgy sikerül, ahogy azt ők szeretnék, akkor ne torkolják le, hanem biztassák őket.

– Legemlékezetesebb mérkőzés vagy mérkőzések?
– Erre nem is lehet mást mondani, mint a Tisza­alpár és a Nyárlőrinc elleni találkozókat. Mind a két szomszéd települést ősszel és tavasszal is legyőztük, de a legemlékezetesebb az, hogy mindkettőt az otthonukban is 4–1 arányban sikerült legyőzni.

– Beadtátok a kérelmet a megyei egybe, a saját magatok elé kitűzött mérce a harmadik hely volt. Jelentkeztetek a megye egybe?
– Tavasszal, mikor elég jól ment a szekér, az elnökségben megfogalmazódott az a gondolat, hogy ha elérjük a dobogót, akkor esetleg megpróbálnánk a magasabb osztályt. Ezt elmondtuk a játékosoknak is, ami véleményem szerint pluszmotivációt adott nekik. Érezték ők is, hogy bizonyítaniuk kell és bizonyítottak is. Mivel annak az egyesületnek, amely a megyei első osztályban akar szerepelni, be kell adni a licencet a megyei labdarúgó-igazgatósághoz, ezt mi is megtettük. A bajnokság végén a 3. helyet szereztük meg, így tehát elméletileg mehettünk volna a magasabb osztályba. Először az elnökség tárgyalta meg, hogy ennek milyen következményei lennének úgy anyagi, mint játékos vonatkozásban, majd összehívtuk a labdarúgókat is, hogy ők is mondják el véleményüket. Mindössze egy játékos mondta azt, hogy szeretné, ha a megyei első osztályba neveznénk. A többiek és az elnökség tagjai is azon a véleményen voltak, hogy tudásban ez a csapat még nem üti meg a megyei első osztályú szintet. Éppen ezért a másodosztályba neveztünk. Egyébként infrastrukturálisan minden adott ahhoz, hogy a magasabb osztályban játsszunk, és talán a pluszforrást is elő tudtuk volna teremteni, de még várunk a magasabb osztállyal.

– A következő idényben mik a célok? Szerepelhet-e a célok közt újra a feljebb lépés?
– Természetesen vannak céljaink. Tudjuk, a Kerekegyháza a megyei egyben folytatja, és arról is hallottunk, hogy talán a KLC is, ezért nagyobbak az esélyeink. Persze az SC Hírös-Ép a bajnokság megnyerésében gondolkodik, így bizonyára mindent megtesz annak érdekében, hogy ott legyen a dobogó tetején. Rajtuk kívül erős lehet a Kunszállás, a KHTK II., a Kiskunmajsa, és nem lehet leírni a Nyárlőrincet, a Tiszaalpárt, de a Pálmonostorát és az Izsákot sem. Arról még nehéz beszélni, hogy mi lesz egy év múlva. Sok mindentől függ az, hogy a 2020/2021-es bajnokságban hova nevez a Lakiteleki Torna Egylet.

– Terveztek-e változást a keretben, a szakmai stábban?
– Az elmúlt időszakban a felnőtt- és az U16-os csapat irányítását Sáfár Sándor látta el. Munkájával meg voltunk elégedve, mert a fiatalok is a 3. helyen végeztek. Sándor nem akarta egyik csapatot sem leadni, de azt kérte, hogy kapjon egy kis segítséget. Az elnökség úgy döntött, hogy a következő bajnokságban Seres Zsolt segíti majd a munkáját, aki játékosként is szerepel a csapatban.baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

Névnap

Ma 2019. november 14., csütörtök, Aliz napja van. Holnap Albert és Lipót napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!