Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Hazai örömjátékba fordult a lakiteleki derbi

LTE 148x199A Lakitelek az örök rivális Tiszaalpárt fogadta a megyei másodosztályú bajnokság 6. fordulójában. A jó erőkből álló Tiszaalpár az első félidőben még tartotta magát, a második játékrészben azonban lefocizta őket a Lakitelek.
Tiszaalpári rohamokkal indult a találkozó, gólveszélyt azonban nem sikerült kialakítaniuk a vendégeknek, a hazaiak viszont már az első támadásukból igen, olyannyira, hogy a 6. percben a vezetést is megszerezték. Győri adott ki egy labdát jobbra Erős elé, aki bevezette a 16-oson belülre a labdát, majd jobbról, 12 méterről laposan a hosszú sarokba lőtt, 1–0. A 11. percben a hazai Illés küldött meg váratlanul balról egy emelésszerű lövést a kapura balról, 25 méterről, kis híján sikerült meglepnie Verebélyit, aki azonban kétségbeesetten nyújtózkodva a felső léc segítségével hárítani tudott. Egy percre rá Kasza ívelését követően csúsztatott Illés a kapura, az alpári hálóőr ismét bravúrral mentett. A 17. percben egyenlített a Tiszaalpár. Egy hosszan előrevágott labdára Gaál Márk rajtolt, a kifutó lakiteleki kapus, Balla ugyan előbb ért oda a labdához, felszabadító rúgásával azonban Gaált találta el, akiről az alapvonal irányába pattant a labda. Gaál megiramodott, el is érte még, és balról, éles szögből a hálóba gurított, 1–1. Nem sokáig örülhettek a vendégek, két percre rá egy szöglet után nagy kavarodás alakult ki a kapujuk előtt, többen is próbáltak helyzetbe kerülni, már-már úgy tűnt, hogy oda a lehetőség, aztán végül Erős elé került a labda, aki jobbról, 10 méterről – akárcsak az első góljánál – ismét a hosszú sarokba helyezett, 2–1. Ezt követően nagy küzdelem folyt a pályán, helyzetek nélkül. A félidő utolsó pillanataiban kis híján jött az egyenlítés, Szabó Gábor tette ki jobbra a labdát Gyenes elé, aki rávezette a kifutó kapusra, el is gurította volna mellette, Balla azonban bravúros reflexmozdulattal bele tudott nyúlni a hosszú sarokba tartó labdába.

A második játékrész 6. percében Harabula egy szenzációs ütemű indítással hozta játékba Farkast. Farkas el is vágtatott a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, de ahelyett, hogy a bent érkező társ elé tálalt volna – amire mindenki számított –, a vendég kapust meglepve a rövid sarokba passzolt, 3–1. Egy percre rá László és Nagy-Gaál alakított ki remek háromszögeléssel nagy gólhelyzetet, a hazai Kasza azonban menteni tudott. Kisvártatva a vendég Szabó Gábor került helyzetbe, egy lendületes előretörés végén egy esernyőcsellel emelte át a hazai kapuson a labdát, de miután a nehezét megoldotta, fejjel az üres kapu mellé fejelt. A 60. percben Erős lépett ki a sokadik jó indítással a jobb oldalon, a kapus mellett eltolta a labdát. Verebélyi közben szabálytalankodott vele szemben, a játékvezető aztán megvárta, hova gurul a labda – a jobb kapufára gurult, onnan pedig a gólvonal elé perdült –, majd szabadrúgást ítélt a szabálytalanság helyszínéről, Verebélyit pedig kiállította. A 67. percben ismét Erős nyargalt el a jobb oldalon, remek beadását követően Hencz lőtt kapura, egy védő a gólvonalról mentett. Ziccerek sorát dolgozta ki ezekben a percekben a hazai gárda. A 73. percben még egyszer megcsillant a vendégek előtt a remény a szépítésre, Gaál remek ütemben tette ki balra László elé a labdát, ő azonban 18 méterről, balról, tiszta helyzetben fölé-mellé küldte azt. Ami ezután következett, az már a hazai gárda gálaműsora volt. A 75. percben alakult ki újabb nagy helyzet a vendégek kapuja előtt, többszöri próbálkozás után Hencz volt az, aki a hálóba juttatta a labdát, 4–1. A 81. percben újra jött az ezen a napon már berögződött koreográfia: Erős robogott el ellenállhatatlanul a jobb oldalon, beadásából Illés kapásból küldte a labdát a felső lécre. A 85. percben a hazai Kovács László nagy bedobásával Farkas iramodott meg a jobb oldalon, jobbról középre passzolt, és Illés két méterről passzolhatott az üres kapuba, 5–1. Erős zárta le a gólok sorát a 88. percben, egy indítást követően egy csellel tisztára játszotta magát, már csak a kapussal állt szemben, és a hálóba helyezett, 6–1.

Sáfár Sándor, a Lakitelek vezetőedzője: – Nehezebb mérkőzésre számítottam. Kétszer is megszereztük a vezetést, aztán a folytatásban a vendégek szerintem fizikálisan elfáradtak, sok ziccert kihagytak, nyilván az is felőrölte őket, az én fiataljaim pedig – négyen kerültek a kezdőbe – a tapasztalt játékosokkal együtt remekül helytálltak. Csak gratulálni tudok nekik, csak így tovább.

Kádár Tibor, a Tiszaalpár vezetőedzője: – Hát nem azért jöttünk ide, hogy ilyen méretes zakóval térjünk haza. Elnézést kérek a szurkolóinktól, akik elkísértek bennünket, de sajnos el kell ismernem, az idén még nem játszottunk ennyire rosszul. Az elején a hazaiaknak ami helyzet volt, abból mind gól lett, mi pedig a meccs fordulópontjainál rendre hibáztunk, kihagytuk a ziccereinket. 4–1-nél aztán a megfogyatkozott csapatom szétesett.

Lakitelek–Tiszaalpár 6–1 (2–1)

Lakitelek, 300 néző. Vezette: Vörös (Minda, Takács)

Lakitelek: Balla (Tóth Z.) – Tamásy K. (Hencz), Kertész (Kovács L.), Kovács M., Győri (Seres), Harabula, Erős (Kovács M.), Kasza, Farkas M., Illés, Tamásy R. Edző: Sáfár Sándor

Tiszaalpár: Verebélyi – Murányi, Nagy-Gál (Németh), Surányi (Timafalvi), Gaál, Szabó G., Pásztor, Török (Farkas N.), László, Gyenes (Dobos), Fábián. Edző: Kádár Tibor

Gólszerző: Erős 6., 88., Farkas M., 19., 51., Hencz 75., Illés 86., ill. Gaál 17. Kiállítva: Verebélyi 61.baon.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

Névnap

Ma 2020. október 22., csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!