Keresés

 

facebookLike

 

katolikus


 

Hirdetés

Hirdetés
Hiba
  • Your server has Suhosin loaded. Please follow this tutorial.

Kalócz Antal szerepéről a falu megosztásában és az együttműködés reménysugarai

2019-09-10-01Kalócz Antal ismét gondolatot próbált ébreszteni, ami sajnos most is leginkább gondolatmérgezést jelentett. Bejegyzése ezúttal is gyalázkodásba, ízléstelenkedésbe torkollott. Egyre többen mondják mostanában, hogy igen mélyre süllyedt a lakiteleki közélet színvonala. Ebből – mint most is láthattuk – tevékenyen és gátlástalanul kiveszi részét Kalócz Antal is.


Kalócz Antalnak, aki mindig aggódik a közéletért, most mégis az a gondja, hogy végre van valaki, aki normalizálni szeretné a közhangulatot Lakiteleken. Ahelyett, hogy örülne, végre van valaki, aki felismerte, hogy az, ami az elmúlt években meghonosodott a faluban – a klikkesedés, a széthúzás, településünk országgyűlési képviselőjéhez való káros viszonyulás –nem folytatható tovább, ő ezt a tényt inkább a másik ember rágalmazására használja. Ennek pedig, mint mindig, a falu szenvedi el legnagyobb kárát.

Végre van valaki, aki szeretne felülemelkedni a korábbi sérelmeken, a tábor logikán, a párthovatartozásokon, a lejáratásokon, a gyalázkodásokon, hogy Lakitelek ismét egy virágzó, vidám és optimista település lehessen.

Valami miatt Kalócz Antal mégsem ezen munkálkodik. Kalócz Antal legutóbbi bejegyzése fényében továbbra is azt szeretné, ha a falu megosztott maradna, ha a gyalázkodás lenne a mérce, ha a falu egyik fele a másik ellen menne. Nem hidakat épít, hanem árkokat ás. Ez pedig nagyon nem helyes!

Így nem fogunk eljutni a mindenki által vágyott megbékélésig, hiszen Kalócz Antal bejegyzése sem ez irányba visz. Kalócz Antal gondolataiból süt a rosszindulat, a másik féllel való tiszteletlenség, a lenézés, a gyűlölet.

Kalócz Antalra azt mondják, köztiszteletben álló lakiteleki. Egy köztiszteletben álló személy nem engedheti meg magának, hogy ilyen lejárató sorokkal sározzon egy másik, ugyancsak köztiszteletben álló lakiteleki személyt. És úgy egyáltalán, ilyen senkivel szemben sem megengedhető. Mert e sorok után mindenféle jelző eszünkbe juthat, de a köz tisztelete semmiképpen sem.

Nagyon bízom abban, hogy Kalócz Antal igencsak csalódást keltő gondolatmérgezői hamarosan új irányt vesznek, végre tényleg gondolatébresztőkké válnak, és azok sokkal inkább a jövőről, a közös együttműködésről, a falu előre meneteléről fognak szólni a másik lejáratása és emberi mivoltában való gyalázása helyett. Ebben a közös munkában éppúgy szerepe lesz a mindenkori országgyűlési képviselőnek, mint a polgármesternek, a képviselőknek, az önkormányzatnak és a lakosoknak is. Acsarkodás és árokásás helyett ennek lenne inkább értelme. Az együttműködésnek!

Csak együtt, összefogással mehetünk közösen előre, hiszen mindannyian azt szeretnénk, ha Lakitelek virágzó községe lenne nemcsak szűkebb környezetünknek, de a hazának is. Ehhez pedig olyan emberekre van szükség, akik valóban szeretnének tenni a falu békéjéért, az együttműködés megindulásáért.

Kalócz Antal megosztó, másokat lejáratni szándékozó mérgező bejegyzései e törekvés ellen íródnak. Remélhetőleg hamarosan túl fog lépni rajtuk az idő és a falu közbölcsessége is. Úgy legyen!

Varga Zoltánlakitelekma.hu

A Lakitelekma.hu ott van a Facebookon is! Klikkelj ideés lájkolj minket, hogy értesülhess friss híreinkről!

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges

Névnap

Ma 2020. április 03., péntek, Buda és Richárd napja van. Holnap Izidor napja lesz.

Lakitelek Népfőiskola

Időjárás

Hír beküldése

Ha van egy friss, vagy érdekes híre, információja, küldje el nekünk ide kattintva!